Diyaliz Hastasının Yol Çilesi Bitti

Sivrice İlçesi Bekçitepe Köyünde ikamet eden Diyaliz hastası Ahmet Kılınç yaklaşık bir km yolu haftada üç defa hayvan sırtında kat ederek diyaliz merkezinin aracına ulaşan çilesi sona eriyor. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatı ile İl Özel İdaresi tarafından Kılınç ailesinin evine kadar yeni yol açıldı.

Diyaliz Hastasının Yol Çilesi Bitti

Advert

Sivrice İlçesinin Bekçitepe köyü Çimen Mezrasında ikamet eden diyaliz hastası Ahmet Kılınç haftada üç gün diyaliz tedavisine ulaşmak için hayvan sırtında yaklaşık bir km yol kat etmek zorundaydı. Ahmet Kılınç, yolu olmayan Çimen mezrasından Bekçitepe Köyüne kadar hayvan sırtında gelerek burada merkezin aracını bekliyor, dönüşte de yeniden hayvan sırtında evine ulaşıyordu.


Bekçitepe Köyü Muhtarı Hüseyin Vural durumu Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a bir dilekçeyle bildirdi. Vali Kaldırım’ın talimatı ile harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri Ahmet Kılınç’ın yaşadığı sıkıntıları sona erdirmek için çalışmalara başladı. Özel İdare ekipleri yolu olmayan 4 haneli mezraya yeni yol yaparak Ahmet Kılınç’in sorununu giderdi.


Yapılan çalışma hakkında bir açıklama yapan Bekçitepe Köyü Muhtarı Hüseyin Vural yıllardır devam eden sorunun çözüme kavuşturulduğunu belirterek sorunun çözümünü sağlayan Vali Çetin Oktay Kaldırım ve İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür etti.


Dört yıldır diyaliz tedavisi olmak için zorlu bir yolculuk yapan Ahmet Kılınç ise yeni yol açılmasından ve diyaliz merkezinin aracının evine kadar gelecek olmasından memnun olduğunu kaydetti.





 


Advert

Paylaş:
Advert