HDP/PKK`lılar AK Partililere saldırdı: 3 yaralı

Mardin’de seçim çalışması yapan AK Partililer, bir grubun taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırısına uğradı.

HDP/PKK`lılar AK Partililere saldırdı: 3 yaralı

Advert

Mardin merkez Artuklu ilçesi Saraçoğlu Mahallesi'nde seçim çalışması yapan AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, bir grubun taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırına uğradı.

Saldırıda 3 kişi yaralanırken, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, saldırıyı HDP'li bir grubun düzenlediğini söyledi.

Saldırı sonucu 3 kişi yaralanırken, yaralılar Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırganlar, ihbar üzerine olay yerine polisin gelmesiyle ara sokaklara dağılarak izlerini kaybettirdi.

Olayı duyan AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, milletvekili adaylarından Şeyhmus Dinçel, Ahmet Kaya, Artuklu İlçe Başkanı Murat Bayar, Eski milletvekili Süleyman Bölünmez, Eski İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve partililer, Mardin Devlet Hastanesine gelerek olayla ilgili bilgi aldı.

Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar da hastanedeki yaralıları ziyaret ederek yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Mardin İl Başkanı Nihat Eri, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Artuklu Ak Parti Mahalle buluşmaları kapsamında yapacakları Saracoğlu Mahalle buluşması için hazırlık çalışmaları yaparken, Gençlik Kolları ve mahalle teşkilatı üyelerine HDP'li grup tarafından saldırı düzenlendiğini söyledi.

Eri, sözlerine şöyle devam etti: “HDP seçim bürosundan hareket eden giydirilmiş bir seçim propaganda minibüsünden çıkan 15-16 kişi ile ara sokaklardan ve civardaki mezarlıkta önceden saklanan 30-40 kişilik bir grup parti bayraklarımızı ve Türkiye bayrağımızı yakmış ve yanar vaziyette arkadaşlarımızın üzerine fırlatmışlardır. Artuklu Kadın Kolları yönetimimizden Perihan Saidoglu adlı bir üyemiz de saldırıdan nasibini almış, 4 yaşındaki çocuğunun gözü önünde darp edilmiştir. İki gün önce Kızıltepe Turgut Özal Mahallesi'nde seçim çalışması yapan Kadın Kollarımıza ait bir seçim otobüsü ile Dargeçit Deyvan'da (Sümer) bir seçim otobüsümüz taşlanmıştı. Dün gece de Derik teşkilatımız bir köyde seçim çalışması yaparken taşlı saldırıya uğradı, camları kırıldı. Partimize yönelen bu çirkin saldırıları şiddetle kınarken, halkın uyanışından ve AK Parti'ye yönelmesinden paniğe kapılan ve hırçınlaşan HDP'nin bu kışkırtıcı tavrına rağmen, seçimin selameti ve canımızdan aziz bildiğimiz bu cennet vatanın huzuru için soğukkanlılığımızı sonuna kadar koruyacağımızı da kamuoyuna saygıyla duyururuz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)







Advert

Paylaş:
Advert