Louisiana'da siyonistleri boykot etmek yasaklandı

ABD’nin Louisiana eyaletinde çıkarılan kararnameyle siyonist terör çetesini boykot etmek yasaklandı.

Louisiana'da siyonistleri boykot etmek yasaklandı

Advert

ABD'nin Louisiana eyaletinde siyonistleri boykot eden şirketlere kamu ihalelerinden iş verilmesi, eyalet valisinin kararıyla yasaklandı.

Louisiana Valisi John Bel Edwards, işgalcilerin kontrol ettiği bölgelere yönelik boykot yapan şirketlere, kamu ihalelerinden iş verilmemesini öngören kararnameyi imzaladı.

Kararnamede, özellikle terör çetesinin Filistin’deki katliam ve işgal faaliyetlerine karşı dünya çapında siyonistleri boykot etmeyi teşvik eden "Boykot, Tecrit, Yaptırım" BDS Hareketi'ni hedef alan ifadeler yer aldı.

Kararnameye göre Louisiana eyaletinde kamu ihalelerinden iş alan şirketler, terör çetesini boykot eden herhangi bir faaliyete katılmadığını ve yaptıkları sözleşme süresince de işgalcileri boykot etme faaliyetine katılmayacağına dair taahhüt imzalayacak.

Kararnamenin yürürlüğe girmesi sonrası basına bir açıklama yapan Edwards, “israil ABD’nin Ortadoğu’daki en büyük müttefiki ve bölgedeki tek demokrasidir. israili boykot etmek bu dostluk ilişkisine zarar verme girişimidir. Alınan karar nedeniyle son derece mutluyum.” dedi.

Louisiana eyaleti çıkardığı kararname ile işgalcileri boykot etmenin yasak olduğu 25'inci eyalet oldu.

Siyonist terör çetesine yönelik boykot faaliyetlerine katılan şirketlere kamu ihalelerinin verilmesini yasaklayan eyaletler arasında Maryland, Arizona, Kuzey Carolina, Pennsylvania, New Jersey ve Ohio gibi büyük eyaletler bulunuyor. (İLKHA) 




Advert

Paylaş:
Advert