Palu`da Uyuşturucu Mübtelası Bir Gencin İslam İle Yeniden Hayat Bulması ve Feryadı

Kendisinin isteği üzerine bu kardeşimizin ismini vermeyeceğiz. Bu kardeşimiz değişik bir uslüp ile uyuşturucu bataklığından nasıl kurtulduğunu ve bu konuda yapılması gerekenleri anlatmaktadır. Editör olarak yazılanlara bir kaç düzeltme dışında dokunmadık.

Palu`da Uyuşturucu Mübtelası Bir Gencin İslam İle Yeniden Hayat Bulması ve Feryadı

Advert

BİR GENÇ

 

Sizlere bir genç delikanlıdan bahsedeceğim,hayatı deli dolu yaşayan zamana ayak uyduran belki de uydurmak zorunda kalan, her türlü yola baş koymuş, gaflet deryasında debelenip duran bir genç…

Evet ortamlar görüyor uyuşturucu bataklığında onun gibi binlerce genç. Nerde sabah, orda akşam.aile düzeni yok, sevgi saygıda yok. Çünkü kullandığı uyuşturucu bazen onu öyle hallere sokuyordu ki, bazen annesine sövüyor bazen babasına. Onu Yaratan Rabbine bile küfür edebiliyordu.( bilmem kaç gencimizi toprağa verdik bu şekilde) neyse devam edelim…

Bu genc bir çıkış kapısı arıyordu, kendiside bir uçurumun ucunda olduğunun farkındaydi. Esrar bağımlısı genç birgün yalnız kalmış yanında kimseler yok idi düşünüyordu bu hayatın dünyanın sonunu. Kurtulmak istiyordu artık. Din bilgisi olan bir komşusu vardı. Onunla ara ara sohbet ediyor ona kendi halinden bahsediyordu. Komşu ona güzel nasihatler ediyor Allah`ı hatırlatıyordu  belli ki genç etkilemişti onu yanına davet etti ve ona  daha önce hiç duymadığı cenneti soruyordu. Daha önce hiç duymadığı cehennemi soruyordu. Cennetin yeşil bir renk'ten ibaret olduğunu düşünüyor, cehenneminde sıradan bir ateş olduğunu biliyordu sadece. Allah namına hiç birsey bilmiyordu.

Sokakta yaşıyor geceleri eve geç gidiyor bir kahve hane önünden geçerken yaşlı bir amca onu çaya davet edip bir iki nasihatte bulunmuyordu. Camii imamı hutbe dışında cuma günleri verdiği sohbetten baska bir faliyeti yoktu. Anlatmak için o genci sokak sokak aramıyordu. Ama o genç Allah`a o kadar muhtaç ki,komşu henüz kabrin içindeki olayları  anlatırken gözlerinden ırmaklar akıyordu. Allah`a susamış bir kalpten de o beklenirdi zaten. O gencin göz yaşları ile  beraber kalbi huzur yoluna açılmıştı. Artık oracıkta kararını vermişti onu koruyan onu düşünen bir Rab olduğunu biliyordu.Hüzün sarmıştı yüreğini içi içini yiyordu tüm kalbiyle meydan okuyordu ve haykırıyordu; “neden bana islam bu kadar geç ulaştı Neden!!!” diye. Sitem ediyordu islamı sadece kendine yaşıyanlara sitem ediyordu. Camii imamına peygamber görevi üslenmiş o imamlara ve genç tövbesini etmiş namazı öğrenmiş ve nihayetinde  namazına başlamış her vakit namazından sonra bir sonraki vakti heycan ile bekler olmuştu.  Allah c.c “Kalplar ancak Alla`ı anmakla huzur bulur…) ayeti gençte kendini gösteriyordu.

Peki bu genç günde 5 vakit Namaz kılarak duracakmıydı elbette ki hayır. Gaflet yolunda binlerce genç vardı onların da kurtulması lazımdı. İlim okuyor kendini geliştirme yolunda gayret ediyor ve o yolda olan arkadaşlarına islamın güzelliklerini anlatıyordu. Kendiyle beraber nice gencin o bataklıktan kurtulmasına vesile olmuştu.

Bu gencin hayatına bakıp kendimizi sorgulamalıyız. bir sorgulama sürecine geçmeliyiz ne yapıyoruz işin neresindeyiz. Allah bizden ne istiyor biz ne yapıyoruz ve bugün biz inandık diyoruz acaba gerçekten biz Muhammedi miyiz!!! 16 yaşındaki genç kızlar erkekler uyuşturucu kullanıyor. Cennetten habersiz cehennemden habersiz o kadar gencimiz varki. Allah bunların hesabını soracaktır. gençler için spor koşu gibi faaliyetler görüyorum Palu`da ama yetersiz diyorum. İslam diyorum islam. Kalpler diyorum ancak Allah`ı anmak ile mutmain olur. İmamlarımızı derneklerimizi sokaklara dökelim. İslam peygamberinin hayatına baktığımız zaman tek başına o kadar düşmanın arasında Allah`ın dinini yücelti ve bugün 1 buçuk milyar insan ona tabii oldu. Bizler de bu gençleri Ancak Allah ile bu yoldan kurtara biliriz…Öyleyse harekete geçelim. Müftüler imamlari ikaz etsin imamlar cemaatini ikaz etsin ve gençlerimizi kurtaralım. Ölmeden, cezaevlerine girmeden,cinayetler işlemeden toplumun  huzuru kaçmadan Kabil olmadan kurtaralım Allah için… Kahve kahve mekan mekan gezelim islam Peygamber Hazreti Muhammed gibi. Anne ve babalar güçsüz kalıyor yetersiz kalıyor söz geçiremez oluyor. Ama bizler öyle bir şehir öyle bir toplum inşa edelim ki. İki kişinin olduğu yerde Allah denilmeden o mekandan kalkıp gidilmesin.

Ne gelirse gençlerden gelir Hazreti Muhammed Sallalahu Aleyhi Vesellem`in arkadaşlarına baktigimız zaman gençlerden oluşuyordu. Bizde diyoruz ki kurtarırsa insanlığı gençler kurtarır.

Tüm Palulu Hemşehrilerimin Ramazan`ı mübarek olsun.

Selam ve Dua ile.

 

 

Advert

Paylaş:
Advert