MB çareyi faiz artırımında buldu

Döviz kurundaki yükseliş üzerine Merkez Bankası Para Politikası Kurulu olağanüstü toplandı. Borç verme faiz oranı yüzde 13,5'ten 16,5'e yükseltildi.

MB çareyi faiz artırımında buldu

Advert

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Geç Likidite Penceresi (GLP) borç verme faiz oranını yüzde 13,50’den 16,50’ye yükseltirken, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 8'de sabit tuttu.

Dolar şu anda 4.56 TL seviyelerinde işlem görüyor

Dolar/TL, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) faiz artırım kararının ardından düşüşe geçerek 4,5550'yi gördü. Dolar şu anda 4.56 TL seviyelerinde işlem görüyor. Euro, Merkez Bankasının kararının ardından 5.33'den işlem görüyor. Euro/TL yüzde 2 düşüşle 5,33'den, sterlin/TL de yüzde 1,9 azalarak 6,1510'dan işlem görüyor.

Nihat Zeybekci: Merkez Bankamızın attığı adımı destekliyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin kur spekülasyonu ve operasyonuna tabi tutulmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün attığı adımı desteklediklerini bildirdi.

Zeybekçi, "Dolar, açıklamadan sonra epey bir geriledi. Bununla ilgili açıklamalar yaptık. Kanunlarımız, bazı kurum ve bakanlıklara yetkiler, sorumluluklar verir. Bütün kurumların kanunla tanımlanmış görevleri vardır. Bu görevleri icra edenler, hiçbir zaman için dönüp sorumluluğu başkalarına yükleyici hareketlerde bulunmazlar. Bunun altını çizerek söylüyorum. Yetkilerini kullanırlar ve sorumluluklarını yerine getirirler. Sonuçlarına da olumlu veya olumsuz katlanırlar. Bugün yaşadığımız da buydu." ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek: Problemleri daha önce çözdük yine yapabiliriz

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "TCMB Başkanı ve PPK üyelerinin TL’deki düşüşü ve fiyat istikrarını sağlamak için atacakları her adımda tam desteğim var." ifadelerini kullandı.

Şimşek “Para politikasının kredibilitesini sağlamanın ve yatırımcıların güvenini tekrar kazanmanın vakti geldi. Hükümet cari açığı düşürmek ve TCMB’nin dezenflasyon çabalarına katkı için mali disiplini korumaya ve yapısal reformları hızlandırmaya kararlı. TCMB Başkanı ve PPK üyelerinin TL’deki düşüşü ve fiyat istikrarının sağlamak için atacakları gereken her adımda tam desteğim var. Türkiye’nin hiçbir makro ekonomik problemi çözülemez değil, problemleri daha önce çözdük yine yapabiliriz." dedi. (İLKHA) 




Advert

Paylaş:
Advert