Afganistan'da saldırı ve çatışma: 43 ölü

Afganistan'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 22 güvenlik görevlisi öldü. Taliban'ın Cegatu ve Deh Yak ilçelerine düzenlediği saldırılarda ise 21 polis öldürüldü.

Afganistan'da saldırı ve çatışma: 43 ölü

Advert

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinin Kandvali bölgesinde yerel saat ile 12.30'da bomba yüklü bir araçla saldırı yapıldı.

Saldırıda 22 güvenlik görevlisinin öldüğü, 37 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırının bomba yüklü bir araçla yapıldığı, güvenlik güçlerinin aracı fark ettiği, saldırının bomba imha ekipleri araca yaklaştığı sırada düzenlendiği belirtildi. Ölenler arasında sivillerin de olduğu öne sürüldü.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Dışişlerinden kınama

Bu arada Dışişleri Bakanlığı Afganistan’ın Kandahar şehrinde meydana gelen saldırıyı kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Afganistan’ın Kandahar Vilayetinde bugün meydana gelen terör saldırısı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı derin bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost Afganistan Hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz."

Taliban 2 ilçeyi ele geçirdi

Öte yandan Taliban mensuplarının, Gazne vilayetinin Cegatu ve Deh Yak ilçelerine düzenlediği saldırılarda 21 polisin öldüğü belirtildi. Çatışmaların ilçe merkezlerine yakın bölgelerde devam ettiği öğrenildi.

Gazne il Şura Vekili Hasan Reza Yusufi, ölenler arasında Deh Yak ilçe Emniyet Müdürü Faiz Tofan'ın da bulunduğunu söyledi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise saldırılar sonucu her iki ilçenin kontrolünü ele geçirdiklerini, çatışmalarda 43 güvenlik görevlisinin öldüğünü belirtti. (İLKHA) 




Advert

Paylaş:
Advert