TV'de gördüğü ilaçları alıp kullanan kadın komaya girdi

Şeker hastası olan bir kadın televizyonda gördüğü ilacı alıp kullandıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırıldı.

TV'de gördüğü ilaçları alıp kullanan kadın komaya girdi

Advert

Diyarbakır’da özel televizyon kanalında “şeker hastalığına son” başlıklı reklamı gören 14 yıllık şeker hastası Sakine Dalkılıç (40) bir umutla iyileşmek için aldığı ilacı kullandıktan sonra fenalaşıp hastaneye kaldırıldı.

Özel bir televizyonda kanalında şeker hastalığına son ilacını görüp daha sonra sipariş verdiklerini belirten Sakine Dalkılıç’ın eşi Mehmet Nur Dalkılıç, (43), eşinin ilaçları kullandıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırdığını ve ölümünden döndüğünü ifade etti.  

HABERİN VİDEOSU


Diğer vatandaşların aynı duruma düşmemesi için dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Dalkılıç, mağdur olduklarını ve yetkililerden bu ilaç firması hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını istedi.

Dalkılıç, “Eşim 14 yıldır şeker hastasıdır. Bu haberi televizyonda seyrettik. Şeker hastası olanları iyileştireceğini gördük ve biz ilaçları sipariş ettik. İlcalar cumartesi günü bize ulaştı. Cumartesi sabah eşim ilaçları kullandı, salı günü ise eşim komaya girdi ve şu an Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde yoğum bakımda yatıyor. Geldiğinde durumu kritikti ama şu an iyiye doğru gidiyor. İlacın ismini bir televizyon kanalında duyduk. 'şeker hastalıklarına son' diye reklamı yapılıyordu. Eşimde ısrarla isteyince ben de sipariş verdim. Eşim kullandıktan sonra bu hale geldi. Davacıyım, mağdur oldum. Diğer vatandaşlar da mağdur olmasın, benim başıma geldi başkasının başına gelmesin. Yetkililerden rica ediyorum bunu ortadan kaldırsınlar ki diğer insanlarda mağdur olmasın.” dedi.

İnsanlar bunlara güvenerek bu ilaçlarını aldıkları için ölümle yüz yüze geleceklerinin uyarısında bulunan Dalkılıç, “Bu tür şeyleri televizyonlara vermesinler. İnsanlar kanıp alıyorlar bir umutla yaşıyorlar. Ama faydası olmuyor insanları kandırıp rant, para kazanıyorlar.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)  




Advert

Paylaş: