Anne ve kızına yıldırım isabet etti

Merada hayvan otlatan ailenin üzerine yıldırım düşmesi sonucu anne hayatını kaybetti, kızı ise ağır yaralandı.

Anne ve kızına yıldırım isabet etti

Advert


Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde hayvanlarını otlatmak için meraya götüren anne ve kızının üzerine yıldırım düştü. Olayda anne hayatını kaybetti, kızı ise ağır yaralandı.

Olay akşam saatlerinde ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunan Oluklu (Çırık) kırsal mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre merada hayvanlarını otlatan Şükran A.(40) ve kızı Melek A.'nın (16) üzerine yıldırım düştü.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine giden yakınları durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulanslar ile Siverek Devlet Hastanesine kaldırılan anne Şükran A.  hayatını kaybederken kızı Melek A'nın ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Siverek'te sağanak yağış etkili oluyor

Öte yandan Siverek'te aralıklarla devam eden sağanak yağışlar su baskınlarına neden oldu.

Öğleden sonra etkili olan sağanak yağıştan dolayı Kemaliye Caddesi (Şeytan Küçesi) ve İspahi Pasaji içerisindeki bazı işyerlerini su bastı. Su baskınından dolayı işyerlerinde maddi hasar meydana geldi. İş yeri sahipleri kendi imkânları ile suları tahliye etti.

İlçenin Ayvanat Mahallesi'nde ise tıkanan rögarlar nedeniyle yollarda göletler oluştu. Su birikintileri vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Meteooroloji Genel Müdürlüğü ise aniden etkili olacak sağanak yağışlardan dolayı vatandaşları uyardı. (İLKHA) 





Advert

Paylaş:
Advert