Aile ve çocuk dostu dizilere teşvik ödülü verilecek

RTÜK, aile ve çocuk dostu dizi ve yapımlara teşvik ödülü verilmesine dair yönetmelik yayımladı.

Aile ve çocuk dostu dizilere teşvik ödülü verilecek

Advert

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından "Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizilerin Teşvik Edilmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" yayımlandı.

Yönetmelik, yayın hizmetlerinde ailenin ve çocukların korunması ilkesini gözeterek, ailenin bütünlüğü ve sürekliliği ile çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerini destekleyecek nitelikteki aile ve çocuk dostu yapım ve dizilerin yayınlanmasının teşvik edilmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor.

Aile ve çocuk dostu yapım ve dizi değerlendirme ilkeleri

Medya hizmet sağlayıcılarının teşvik ödülü almak için başvurdukları yapım ve dizilerin; ailenin ve çocukların korunması, ailenin bütünlüğü ve sürekliliği, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesi ilkelerine uygunluğunun yanı sıra kanunda düzenlenen diğer ilkelere uygunluğu esas olacak.

RTÜK'ün seçici kurulu tarafından, aile ve çocuk dostu olduğu belirlenen yapım ve dizileri yayınlayan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara teşvik ödülü, bu yapım ve dizilere de aile ve çocuk dostu yapım ve dizi unvanı verilecek. (İLKHA)




Advert

Paylaş:
Advert