HÜDA PAR: Açıklamalarımız dışındaki haberlere hiçbir şekilde itibar edilmesin

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, kendilerinin açıklamaları dışındaki haberlere hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

HÜDA PAR: Açıklamalarımız dışındaki haberlere hiçbir şekilde itibar edilmesin

Advert

Medyada ve sosyal medyada HÜDA PAR’ın bazı partilerle görüşmeler yaptığına veya ittifak kurduğuna dair haberlerin yer aldığı söylenen açıklamada, açıklamaları dışında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Seçimlere girme yeterliliği bulunan partilere görüşme talebinde bulunduklarını, bu çerçevede taleplerine olumlu cevap veren AK Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, İyi Parti ve Vatan Partisi ile görüşmelerin yapıldğıı söylenen açıklamada, diğer 5 partinin ise taleplerine olumlu cevap vermedikleri için herhangi bir görüşme gerçekleşmediği belirtildi.

Medyada ve sosyal medyada HÜDA PAR’ın bazı partilerle görüşmeler yaptığına veya ittifak kurduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı dile getirilen açıklamada,  bunların önemli bir kısmının kötü niyetli ve maksatlı olduğuna şüphelerinin bulunmadığının altı çizildi.

Seçimlere girme yeterliliği bulunan partiler ile görüşme talebinde bulunacaklarını daha önce kamuoyu ile paylaştıkları hatırlatılan açıklamada, “25 Nisan 2018’de 24 Haziran seçimlerine girme yeterliliği bulunan partiler ile görüşme talebinde bulunacağımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu kapsamda 26 Nisan 2018 tarihinde, seçimlere girme yeterliliği bulunan partilerin genel merkezlerine ait kurumsal sabit telefonları aranmak suretiyle görüşme talebimiz doğrudan kendilerine iletilmiştir. Bu çerçevede görüşme taleplerimize olumlu cevap veren AK Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, İyi Parti ve Vatan Partisi ile görüşmeler yapılmıştır. Diğer partiler ile şu ana kadar talebimize olumlu cevap vermedikleri için herhangi bir görüşme gerçekleşmemiştir.” ifadeleri kullanıldı.

HÜDA PAR’ın başka partilerle ittifak kurduğuna dair yalan haberlerin medyada yer aldığı söylenilen açıklamada, “Medyada ve sosyal medyada partimizin bazı partilerle görüşmeler yaptığına veya ittifak kurduğuna dair haberler yer almaktadır. Bu haberler üzerine yapılan yorumlarda hakarete varan ifade ve sözler kullanıldığını üzülerek müşahede ediyoruz. Bunların önemli bir kısmının kötü niyetli ve maksatlı olduğuna şüphemiz bulunmamaktadır.” denildi.

HÜDA PAR dışında yapılan haberlere itibar edilmemesi gerektiğine değinilen açıklamada, “Bir siyasi parti olarak başka bir siyasi parti ile yaptığımız görüşmeleri ve neticelerini kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu kapsamda partimiz yetkililerinin açıklamaları ve resmi hesaplarımızdan yapılanlar dışındaki haberlere hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine saygı ile sunuyoruz.” ifadelerine yer verildi. (Ramazan Casuk-İLKHA) 




Advert

Paylaş:
Advert