Kammenos: Düşman Türkiye'ye karşı ek 7 bin asker gönderiyorum

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Kuzey Ege'deki İkarya Adası'nda katıldığı bir askeri tatbikatta, Türkiye'den "düşman" diye söz etti.

Kammenos: Düşman Türkiye'ye karşı ek 7 bin asker gönderiyorum

Advert

Ankara ile Atina arasındaki gerilim her geçen gün yükselirken Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kuzey Ege'deki İkarya Adası'nda katıldığı bir askeri tatbikatta, Türkiye'den "düşman" diye söz etti.

''Cesaretleri varsa Yunan toprağının bir karışını ihlal etsinler'' diyen Yunan Savunma Bakanı, Ege'deki Yunan adalarına ek 3 bin 500 asker gönderdiğini, Türkiye ile Meriç Nehri'nin çizdiği kara sınırına da gelecek günlerde ek 3 bin 500 asker göndereceğini duyurdu.

Yunan hükümetinin küçük koalisyon ortağı milliyetçi ANEL (Bağımsız Helenler) partisinin lideri Kammenos'a Türkiye ile gerilimi yükselttiği için ülke içinden eleştiriler artıyor.

Ana muhalefetteki merkez sağcı parti Yeni Demokrasi (ND) "Kammenos'un geçirdiği cinneti yorumlamaya bile gerek yok. Kammenos, Savunma Bakanlığı gibi önemli bir bakanlığa layık değildir.'' açıklamasını yayımlarken birçok partiden de benzeri açıklamalar gelmişti. (İLKHA) 

 


 

Advert

Paylaş:
Advert