Facebook veri skandalı büyüyor

Facebook’un, izinsiz bir şekilde alınan kullanıcı verilerinin tahmin edilenden daha fazla olduğunu açıklamasından sonra skandal büyüyor.

Facebook veri skandalı büyüyor

Advert

İngiliz analiz şirketi Cambridge Analytica’nın Facebook için geliştirdiği bir uygulama üzerinden tahmin edilenden daha fazla Facebook kullanıcısının verilerini izinsiz bir şekilde elde ettiğinin ortaya çıkmasından sonra Facebook'taki veri skandalı büyüyor.

İlk başlarda mağdur olduğu tahmin edilen 50 milyon kullanıcı sayısının 87 milyon olduğunun ortaya çıkmasının ardından, verileri izinsiz bir şekilde alınan kullanıcıların ülkelere göre dağılımı da belli oldu.

Türkiye'den 234 bin kişinin kişisel verilerine izinsiz bir şekilde erişilmiş olduğu açıklandı. Facebook, Türkiye'deki aylık aktif kullanıcı sayısını 44 milyon olarak verdi.

ABD'de 70 milyondan fazla Facebook kullanıcısının verilerinin Cambridge Analytica şirketinin eline geçtiği açıklanırken, bunu 1 milyon 175 bin kullanıcı ile Filipinler ve 1 milyon 100 bin ile Endonezya takip etti. 2016'daki seçimlerde ABD başkanı seçilen Donald Trump, seçim kampanyası sırasında Cambridge Analytica şirketi ile çalışmıştı. (İLKHA) 

 



 

Advert

Paylaş:
Advert