HÜDA PAR Elazığ`da Kendi Siyasetini Anlatan Panel Düzenledi

HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanlığı "Türkiye sorunlarına HÜDA PAR'ın çözüm önerileri" temalı bir panel düzenledi.

HÜDA PAR Elazığ`da Kendi Siyasetini Anlatan Panel Düzenledi

Advert

HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanlığı "Türkiye sorunlarına HÜDA PAR'ın çözüm önerileri" temalı panel düzenledi. Moderatörlüğünü İl Başkanı Yusuf Yüksel'in yaptığı panelde HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Erdal Elibüyük, Eyüp Yanaç ve GİK üyesi Şeyhmus Tanrıkulu birer sunum yaptı.

“Asli görevlerimizi ihmal ediyorsak bu durumda sıkıntılar oluşur”

Sosyal medyanın ehemmiyet ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bir sunum yapan HÜDA PAR Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, dünyada 4’üncü kuvvet olarak telakki edilen medyanın Türkiye'de birinci sırada yer aldığının tartışma götürmez bir hakikat olduğunu belirterek, “Her 10 yılda bir darbe yaşayan ve siyasete sürekli ayar veren darbelerin zeminini hazırlayanlar, brifingle yönlendirilenler, toplum mühendisliği yapanlar, sadece siyaset ile ilgili değil hayatın her alanına müdahale edenlere baktığımızda karşımıza sürekli olarak medya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Sosyal medya ile yeni tanışan ve kullananların en büyük sorununun çok fazla vakit ayırması olduğunu belirten Elibüyük, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim asli görevlerimiz var. Bu asli görevlerin önüne hiçbir şey koyamayız. Eğer ‘sosyal medyanın gücünü kullanayım, istifade edeyim, bununla güzel işler çıkartayım’ diyerek gereğinden fazla vakit harcıyorsak ve asli görevlerimizi ihmal ediyorsak bu durumda sıkıntılar oluşur. Partisel çalışmalarımız dahil olmak üzere medyanın gücünden istifade edelim ve propaganda aracı olarak kullanalım ancak sorumluluklarımızı ihmal etmeyelim.”

“Referansımız İslam olduğu için iktisatta da medyada da hayatımızın her alanında o referans ile hareket etmek zorundayız.” diyen Elibüyük, bu anlayışlarının siyaset tarzlarına da yansıdığını söyledi.

Elibüyük, “Eğer iktidarın yanlışı varsa söyleyeceğiz. Ama sırf muhalefet olsun diye de muhalefet yapılmaz. Hükümet dahi olsa doğru bir şey yaptığı zaman doğru yaptı, yanlış bir şey yaptığı zamanda yanlış yaptı deriz. Bu muhalefet anlayışımızı ortaya koymamız lazım.” dedi.

“Türkiye'nin belli başlı çok önemli sorunları var”

Partilerinin en önemli vasfının İslam'ı referans alması olduğunu söyleyen HÜDA PAR Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç ise İslami değerleri şiar edindiği bir programla yola çıktıklarını ve bu programı da kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.

Yanaç, “Bunun için iktisadi ve iktisada ilişkin her türlü bakışımız, görüşümüz, yaklaşımımız bu minvaldedir. Materyalizmin sahadaki ismi kapitalizmdir. Kapitalizm, genel olarak dünya ülkelerinin ekseriyetinde uygulanan bir sistemdir. Türkiye’de özellikle 1950'lerden sonra tamamen bu işe entegre olmuş ve aynı bakış açısıyla ekonomisini sürdürmeye çalışmaktadır.” dedi.

15 Temmuz ve 16 Nisan’ı iyi okumak gerektiğinin altını çizen Yanaç, insanlar ne dediğini ve neyi tercih ettiğinin iyi okunması gerektiğini söyledi.

Yanaç, “15 Temmuz sonrası ne oldu ne bitti ne değişti ve geleceğe ilişkin insanların ne tür beklentileri var. Bunların doğru okunması lazım. Ben ekonomik taleplerin üzerinde durmak istiyorum. Halkımız, insanımız dönüşüm istiyor. Ekonomik olarak yepyeni bir iktisadi dönüşüm talebi var. Türkiye'nin belli başlı çok önemli sorunları var. İşsizlik, enflasyon, cari açık, gelir adaletsizliği, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkı gibi çok önemli sorunlar var ve halkımız bunun yükü altında ezilmektedir. Bu sorunun çözülmesini talep etmektedir.” şeklinde konuştu.

“Bizim siyasetimizin ekseninde önce insan öncelik adalet vardır”

HÜDA PAR’ın yeniden medeniyet değerlerine dönüş projesi olduğunu belirten HÜDA PAR GİK Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu ise şöyle konuştu:

“20’nci yüzyılın son çeyreği İslam coğrafyasında Müslümanların medeniyet değerlerine dönmesi, inanç değerlerini muhafaza etme ve toplumsal hayata hâkim kılmaları için bir uyanış devresiydi. Elbette bu uyanıştan coğrafyamız da nasibini aldı. Coğrafyamızda, İslam'ın özüne dönmemiz, medeniyet değerlerimizi tekrar yaşanılır kılmamız için büyük bir çaba ve gayret içerisinde olduk olmaya da devam edeceğiz inşallah. Bu vesileyle bir amacımızın, gayemizin olduğunu, yani misyon ve vizyonumuzun olduğunu, hedefimizin olduğunu kamuoyuna deklare ettik. 88 sayfalık bir parti programıyla da bunu dile getirdik. Gerek ülkenin sorunlarına yönelik çözüm önerilerimiz gerekse de İslam ümmetinin yaşadığı sorunların çözümü için önerilerimiz, tavsiyelerimiz oldu. Ve bunların tamamının çözümü Kur'an ve Sünnet ışığında hazırlanmış olan ve aynı zamanda bir medeniyet projesi diyebileceğimiz programımıza koyduk.”

Bugüne kadar yapmış oldukları seminerler, paneller, konferanslar ve benzeri programların tamamının bir hedefe ulaşmak için yapıldığını ve bu yolda emin adımlarla, merhale merhale gittiklerini belirten Tanrıkulu, “Bugün bu davamızı kitlelere ve İslam'ın adaletine susamış olan insanlığa götürmek için çaba ve gayret içerisinde olmamız gerekiyor. Bizim siyasetimizin ekseninde önce insan öncelik adalet vardır. İnsanın rengine, diline, ırkına, etnik kimliğine bakmadan, Allah'ın yaratmış olduğu en değerli varlık olması hasebiyle her türlü hak ve hukukunun kendisine verilmesi gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. (Emrullah Yıldız – İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş:
Advert