Palu`da STK`lar Tek Vücut Oldu: PALU PLATFORMU KURULDU

Palu`da bulunan 13 STK bir araya gelerek Palu Platformunu bugün itibari ile kurdu.

Palu`da STK`lar Tek Vücut Oldu: PALU PLATFORMU KURULDU

Advert

Palu`da bulunan 13 STK  bir araya gelerek Palu Platformunu bugün itibari ile kurdu.

Bugün saat 14:30`da Palu Kaymakamlık toplantı salonunda bir araya gelen 13 STK temsilcisi oluşturdukları  Platform yönergesini oybirliği ile imza altına alarak kabul ettiler.  1 yıllık dönem başkanlığı şeklinde faaliyetlerini sürdürecek olan Palu Platformunun bu yılki dönem başkanlığına oybirliği ile Palu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hakan Demir seçildi.

Kamuoyuna basın açıklamasını deklare eden Palu Platform Başkanı Hakan Demir şunları ifade etti;

“Birlikten Güç Doğar” prensibiyle; aynı amaç, aynı hedef ve aynı prensiplere sahip STK başkanlarımızla bir araya gelerek Palu Platformunu oluşturduk.

                Platformun en büyük misyonu yaşadığımız şehir olan ilçemizin sosyal kültürel standartların yükselmesine katkı sunma amacıdır. Misyonumuz çerçevesinde ilçemizde faaliyet gösteren bütün siyasi partiler, STK’lar, toplumun iç dinamikleri olan kanaat önderleri, aydınları, toplumun bütün erklerinin bu kapsamda katkı sunması elzemdir. Platform olarak bir arada bulunmamızın tek amacı ilçemizi kalkındırmakla beraber toplumsal birlikteliği ve sosyal barışın tesisini sağlamaktır. Her türlü ötekileştirmeyi bertaraf ederek Din, dil, ırk siyasi görüş, kabile, aşiret, STK, sendika, siyasi parti ve her türlü görüşümüzü bir kenara bırakarak, birçok konuda sahipsiz bırakılan ilçemize yeni ve taze bir kan getirmektir. Tek sevdamız, tek aşkımız ve tek yaşantımız ilçemiz olan Palu’ya odaklanmaktır. Ve bu ülkü ile hareket etmektir. Yetişmiş meslek erbabı insanların, münevverlerin (aydınların), mütehassısların (uzmanların), eğitimcilerin, tüccar ve sanayicilerin, neticede aklı eren her iyi niyet sahibinin, beldesini, ülkesini ve dünya gidişatını yönlendirmeye çalışan sistem ve organizasyonları daha iyi tanıyıp, politikalarını ve neticelerini hesap edebilmek, ayrıca projeler geliştirerek Palu’muzu, ülkemize ve dünya ülkelerine sahih kaynaklar ile yön vererek destek olmaktır.

                Gelişmeleri doğru değerlendirme ve anlama yeteneği geliştikçe iyi insanların; beldelerinde, ülkelerinde ve dünya politikalarında daha aktif ve belirleyici rol almaları ve iyiliği ön plana çıkarma fırsatları doğacaktır. Dolayısıyla “herkes kendi işiyle meşgul olsun “ kavramını “iyiler, gidişatı kendi istikballeri açısından kavrayıp doğru olan yöne yönlendirsin “ diye değiştirerek bir araya gelmiş bulunuyoruz.

                Sosyal projelerde ve özellikle eğitimde rol almak istiyoruz. Çünkü hem toplumun kaynaşması hem de geleceğimizin temsilcisi olan çocuklarımızın ahlaklı ve iyi yetişmiş bireyler olması önceliklerimiz arasındadır.” dedi.

Toplantıya İhya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği  Başkanı Kenan Ocak, Palu Esnaf ve Sanatkarlar Odası, SS. 15 Nolu Palu Mot. Taş. Kooperatifi Başkanı Furkan Güneş, Palu Türk Kızılayı Başkanı Bayram Yaman, Palu Avcılar Kulübü Derneği Başkanı Ğıyasettin Şahin,Muradiye İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şemseddin Görür, Şems Septi İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği BaşkanıMetin Çetinkaya, Palu Kadınlar Derneği Başkanı, Zeliha Bahçeci, Palu TÜGVA Başkanı Hüseyin Gül, Palu Memur-Sen Başkanı Faruk Bilici, Elazığ Korucular Derneği Başkanı Yaşar Biçer, Palu Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Yılmaz, Palu Ensar Vakfı Mustafa Aslan katıldılar.

Okunan Platform Yönergesinden sonra Palu Platform yönetimi açıklandı.

Buna göre yönetim şu şekilde şekillendi;

Başkan Hakan Demir,  Başkan Yardımcıları; Ğıyasettin Şahin, Bayram Yaman, Faruk Bilici, Kenan Ocak , Zeliha Bahçeci, Hanifi Ayık, Hüseyin Yılmaz seçildi.

Palununsesi olarak Palu Platformunu sonuna kadar destekler ve Palumuza Hayırlara vesile  olmasını Cenab-ı Hak`tan niyaz ederiz.

 

Advert

Paylaş:
Advert