Palu`da Elektrik Kesintileri Esnafı Bezdirdi

Palu`da Elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirecek noktaya getirdi.

Palu`da Elektrik Kesintileri Esnafı Bezdirdi

Advert

Palu`da Elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirecek noktaya getirdi.

Son zamanlar Palu`da aniden giden elektriklere tepki gösteren Palu esnafı, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini dile getirdiler.

Ani elektriklerin gitmesi işlerinin durma noktasına getirdiğini dile getiren Ğıyasettin Şahin şu açıklamalarda bulundu;

“Cep telefonu işletmecisiyim. Elektrik kesintileri işimizi durma noktasına getiriyor. Bu kesintiler uzadıkça bizim maddi kaybımızda ona göre artıyor. Kontör yükleyemiyorum ve bilgisayarla hiçbir işlem yapamıyorum. Uğradığım bu zararı kim telefi edecek. Elektrik faturası geldiğinde bir gün gecikse gecikme zammı işletenler, vatandaşı neden düşünmezler. Personel eksikse giderilsin, alt yapı eksik ise tamamlansın. Ödediğimiz elektrik parasıyla geçinen Aksa Şirketi işini doğru dürüst yapsın. Artık yeter diyecek bir konumdayım.

Zaten tüm elektrik gitmelerde vatandaşa haber veren yok. Daha doğrusu vatandaşa kıymet veren yok. Sesimizi dinleyen en önemlisi bir muhatap yok. Zararımızı tazmin edecek, şikayet edecek bir merci yok. Bu tür kurumlar bir derebeyi misali istediği gibi davranıyor. Buda bizi artık bezdirecek bir konuma getirdi. Artık Yeter” dedi.

Elektrikle çalışan cihazların bu gidişle bir gün bozulacağından şikayetçi olan Esnaf Zeynel Cirit şunları söyledi;

“Ben market işletmekteyim. Özellikle köy ürünleri olan süt, ayran, yağ, yoğurt vb. ürünler satıyorum. Bazen saatlerde elektrik gelmiyor. Bu ürünler ise bozulduğu zaman çöpe atıyorum. Bu zararı kim üstlenecek. Daha ne zamana kadar günü gününe  parasını ödediğim elektirkten tam ve günü gününe düzgün bir hizmet alacağım.” dedi. 

Market işletmecisi olan Zülfü Aydoğdu ise;

“Bir çok ürünümüz buzdolabında bulunmakta. Ani elektrik gidişleri bu cihazları ya bozuyor ya da ömrünü kısaltıyor. Bu elektrik gidişlerinin sebebini ben bilmem; nasıl ki elektrik faturasını ödeyemediğimde benden mazaret kabul etmiyorlarsa bende onların mazeretlerini kabul etmiyorum. Bu mağduriyet giderilsin.” dedi.

Konfeksiyon işletmecisi Abdullah Şaşkın ise şu açıklamalarda bulundu;

“ İşletmemizin içi elektrikle aydınlatmakta ve güzel bir dekorasyon vermiş bulunmaktayız. Elektrikler gittiği zaman işletmenin içi kapkaranlık oluyor. Bu durumda ürün müşteriye gözükmediği için alışveriş duruyor. Bizde işsiz bir şekilde elektiriğin gelmesini bekliyoruz. Bu gidişle jeneratör almak zorunda kalacağız. Bu mağduriyet giderilsin.” Dedi

Süper market işletmecisi Zekeriya Aydemir ise şu ifadelerde bulundu;

“İşletmemizin satışları barkot üzerinden olmaktadır. Bir çok ürünümüzde dolaplarda bulunmaktadır. Elektrik gittiği zaman tüm işlerimiz durmaktadır. Bu gidişle mecburen jeneratör almak zorunda kalacağım. Uğradığımız zarar ziyanı kim karşılayacak. Elektrik gideceğine dair hiçbir kimseye haber verilmiyor. Bu durumdan şikayetçiyim ve mağduriyetimin bir an evvel giderilmesini istiyorum dedi.

Advert

Paylaş:
Advert