Palu Voleybol Turnuvaya Katılma Şartları ve Fikstürü Açıklandı

Palu kaymakamlığı 1. Ödüllü bahar voleybol turnuvası şartname ve fikstürü belli oldu.

Palu Voleybol Turnuvaya Katılma Şartları ve Fikstürü Açıklandı

Advert

Palu kaymakamlığı 1. Ödüllü bahar voleybol turnuvası şartname ve fikstürü belli oldu.

Buna göre turnuvaya katılan şartlar şu şekilde belirtildi.

  1. Turnuvaya; Palu İlçesi mahalle ve köylerinden, kurum ve kuruluşlardan  isteyen herkes, giriş kurallarına uygun olarak oluşturacakları takımla katılabilir.
  2. Müsabakalar Palu Yatılı Bölge Ortaokulu Kapalı Spor Salonunda yapılacaktır ve hafta içi 18:00’da oynanmaya başlanacaktır.
  3. Turnuvaya katılmak isteyen takımlar 22/02/2018 Perşembe gününe kadar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne yazılı olarak dilekçeleri ve evrakları ile başvurularını yapacaklardır.  
  4. Maç saatleri arasında 1 saat fark olmasına rağmen, bir maçın erken bitmesi durumunda diğer maç hemen başlar. Bu yüzden takımlar müsabaka saatinden en az 30 dakika önce salonda hazır bulunacaklardır.
  5. Turnuva kurallarına uymayan veya centilmenlik dışı davranan sporcular veya takımlar turnuvadan ihraç edilecektir. Oyun kurallarını ihlal edenler (Kavga. Küfür, Hakaret vb.) kurul kararı ile turnuvadan ihraç edilip sonraki turnuvalarda da yer almayacaktır.
  6. Müsabakalarda Voleybol oyun kuralları geçerlidir.
  7. Müsabakaların başlangıç saatinde hazır olmayan takımlar 10 dakika beklenir. Bu süre içerisinde salonda hazır olmayan takımlar hükmen yenik sayılır.
  8. Takımlar; en az 6 oyuncu ile turnuvaya katılabilirler.
  9. Turnuvada yer alan oyunculardan spor yapmasına engel, bilinen veya bilinmeyen sağlık sorunları olanlar, her türlü sorumluluğu kabul ederek turnuvaya katılmayı kabul etmiş sayılırlar. 
  10.  Takımlar Spor malzemelerini kendileri temin edeceklerdir. Spor salonunda sadece spor ayakkabısı giyilecektir. Dışarıda giyilen ayakkabılarla salona girilmesi kesinlikle yasaktır.
  11.  Takım listelerinden, listede kaptan olarak belirtilen kişi sorumludur.
  12.  Müsabakalarda grup maçlarında 2 set kazanmış olan takım maçı kazanmış sayılır. Yarı Final ve Finalde maçlarında ise 3 set kazanmış olan takım maçı kazanmış sayılır.
  13.  Maçta her bir setin bitme sayısı 25 (yirmi beş)’tir. Eşitlik halinde maç uzar.
  14. Setlerin 8. ve 16. sayılarında 2 dakika teknik mola verilecektir.
  15.  Ardarda iki maça çıkmayan takım turnuvadan ihraç edilecek ve tüm maçlarının sonuçları hükmen 3-0 yenik sayılacaktır. 
  16.  Maç sırasında geri hat oyuncuları servis kullanır.
  17.  Maç sırasında fileye temas faul olarak değerlendirilir.
  18.  İtirazlar yazılı olarak tertip komitesine yapılacaktır. Tertip komitesi itiraz dilekçesinin kendilerine ulaşmasının ardından 1 gün içerisinde kararlarını açıklayacaktır.
  19.  Turnuvanın yürütülmesinden tertip komitesi sorumludur. Her türlü olay karşısında tertip komitesinin alacağı kararlar uygulanacaktır.
  20.  Turnuvada 1. Takıma 500 TL, 2. Takıma 400 TL ve 3. Takıma 300 TL hediye çeki ile kupa ve çeşitli ödüller verilecektir.
  21.  Şartnamede bulunmayan ve daha sonra doğabilecek bütün konularda karar almaya tek yetkili teknik komitedir.
  22.  Turnuvada maçları yönetecek hakemler  Mehmet YAZAR, Bülent GÜNAY ve Cuma ÜNALAN’dır.
  23.  Fikstür çekimi ve maç programı 23/02/2018 Cuma günü Palu Kaymakamlığı’nın www.palu.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Turnuva da 26/02/2018 Pazartesi saat 18:00’da başlayacaktır.
  24. Toplantıda yapılan kura çekimi sonucunda Selçuklu Grubundan 2, diğer gruplardan ise 3’er takım çeyrek finale çıkacaktır.
  25. Gruplarından çıkacak takımların çeyrek finalde tekrar kura usulüyle eşleşmeleri yapılacaktır.
  26. Bu şartname 26 maddeden ibaret olup, turnuvaya katılan tüm takımlar şartnamede   belirtilen hususlara uymayı ve yerine getirmeyi  şartsız kabul etmiş sayılırlar.

 

 

                                                                                           Halis BİLGİN

                                                                             Gençlik H. ve Spor İlçe Müdürü

FİKSTÜR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ. 

 

 

Advert

Paylaş:
Advert