Palu Tanıtımında Şeyh Ali Sebti Neden Arka Planda

Şeyh Ali Septi Hazretlerinin Torunlarından Kamuoyuna Duyurulur

Palu Tanıtımında Şeyh Ali Sebti Neden Arka Planda

Advert

Palu`nun tanıtımı için özellikle Kaymakamlık ve Belediye tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendiği herkesçe bilinmektedir. Palumuzun tanıtılması en evvela bizleri sevindirmektedir. Çünkü memleketimizin tanıtılması kültürel, ekonomik ve turistik birçok yönden gelişeceği muhakkaktır. Kimden gelirse gelsin memleketimizin gelişiminde taş üstüne taş koyanlara diyeceğimiz tek bir şey vardır oda “Allah razı olsun” demektir.

Uzun süredir yapılan etkinliklere baktığımızda bir şeyi çok net olarak gördük ki; yapılan etkinliklerde Palumuzun ana simgesi ve manevi iklimin güneşi Şeyh Ali Septi Hazretleri sürekli olarak anlamadığımız bir nedenden dolayı arka plana itilmektedir. Ya hiç tanıtılmamakta ya da değinilse bile sadece tanıtım videolarında 3-5 saniye ile geçiştirilmektedir. Hatta bazı kurum videolarında hiçbir şekilde yer bile verilmemektedir. Açılan sergilerde ise Şeyh Ali Septi Hazretlerine dair bir emare görememekteyiz.

Buna karşın Çok Tanrı'ya inanan putperets bir kral olan Menua`nın yazıtları gece ve gündüz çekimleri ile sürekli olarak özel çerçevelerde en baş köşeye konularak sergilenmektedir. İkincisi;  Hristiyanların mabedi Surp Lusavoriç Kilisesi`de aynı şekilde özel çekimlerle ve gece ışıklandırmalarla yıkık virane mekanı adeta fotoğraflarla özel efekt verilerek insanlara sunulmaktadır. Ayrıca Şeyh Ali Septi Hazretlerinin Türbesinin bulunduğu mekana kadar çıkarak Palu Köprüsü, Hükumet Konağı, Murat Nehri Fotoları çekilip sergilenirken, Şeyh Ali Septi Türbesine sırtını dönmek bizleri ciddi anlamda rahatsız etmiştir.

Palu bu bölgede İslamın vurulmuş mührüdür. Bu mührü vuran ise Şeyh Ali Septi Hazretleri gibi büyük zatlardır. Şeyh Ali Septi ise bu büyük insanların son halkasıdır. Mekanı sayesindedir ki; insanlar Palumuza gelmekte ve O`nun o yüce ikliminden feyiz almaktadır. Buna rağmen ne Kaymakamlık ne de Belediye doğru dürüst bir yol yapmamalarına karşın, Elazığ Belediyesi Şeyh Zülküf Efendi`nin ricasıyla söz konusu yol yapılmıştır. Ama söz konusu diğer yapıtlar olunca (Hamam, Eski Camilerin restorasyonları) Ankara ile gerekli görüşmeler ile ödenekler çıkarılmış ve yapımına başlanmış kimisi ise bitirilmiştir. Şeyh Ali Septi Türbesi ve Kudo Efendi Türbesi bizzat Şeyh Zülküf Efendinin finanse etmesiyle yapılmıştır.

10 Mayıs 2014 tarihinde Urartu Kitabelerine Nostalji Tren Yolculuğu adı altında düzenlenen bir gezide Üniversite öğrencileri getirilmiş Şeyh Ali Septi Hazretlerinin karşısında kızlı erkekli üniversite öğrencilerine Kolbastı oynatılmıştı. Abdulkadir Septioğlu`nun Palununsesi sitesinde,  o zaman verdiği tepki ile orda bulunan Palulular resimlerini sosyal medyada toplamışlardı.

Tüm bunlara binaen diyeceğimiz son söz şudur; Memleketimizin her yeri ve yanı tanıtılsın. Her şey yerli yerinde tanıtılırsa mesele kalmaz. Ama zihin kodlarında bulunan yanlış algılar tanıtımlara yansır ise biz her zaman bu konudaki hassasiyetimizi dile getireceğiz. Çünkü biz bu memleketin gerçeğiyiz.

 Bizim için, Murat nehri Palumuzun içinde akmasıyla nasıl bir inci ise, Şeyh Ali Septi Hazretleri Palu için bir güneştir. Güneşi arka plana atarak ışığını kesemezsiniz. Manevi iklimden yoksun bir gençlik yetişiyorken, Urartu kalıntıları veya Hristiyan kiliseleri ile çare olamazsınız. Bizim kökümüz islamdır. İslam`ın değerinin Palu`daki aynası Şeyh Ali Septi Hazretleridir. Gençliğin çaresi Şeyh Ali Septi Hazretlerinin terbiyesi, Şeyh Hasan Efendi`nin derin ilmi, Kudo Efendi`nin Ledünni anlayışı, Şehit Şeyh Said Efendi`nin dirayeti, Şeyh Selahaddin Efendi`nin Tebliği ile hal olur.

Temennimiz bu yanlış bir an evvel düzeltilir ve Palumuz tanıtılırken bir bütün olarak tanıtılır.

Son olarak diyoruz ki PALU DİYARI İSLAM`DIR… DİYARI KUR`AN`DIR… DİYARI SÜNNETTİR… DİYARI ŞEYH ALİ SEPTİ`DİR.

ŞEYH ALİ SEPTİ TORUNLARI

Advert

Paylaş:
Advert