Bahar Gelmeden Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Hava sıcaklığının normallerin üzerinde seyretmesi ve yağışların az olması nedeniyle mart veya nisan aylarında çiçek açması gereken badem ağaçları, şubat ayında çiçek açtı.

Bahar Gelmeden Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Advert

Diyarbakır`ın Eğil İlçesinde hava sıcaklığının normallerin üzerinde seyretmesi ve yağışların az olması nedeniyle mart veya nisan aylarında çiçek açması gereken badem ağaçları, şubat ayında çiçek açtı.

Diyarbakır`ın Eğil İlçesine Peygamber kabirlerini ziyarete giden Hayreddin Aydemir ile Burhaneddin Aydemir Cami imamları gezinti esnasında badem ağaçlarının çiçek açtığını gördüler. Durumu gördüklerinde şaşırdıklarını dile getiren Hayreddin Aydemir :

“Mevsim normallerinin üstünde bir sıcaklığın meydana gelmesinden dolayı bu mevsimde çiçeklerin açması hiç hayra alamet bir durum değil. Rabbim hayra çevirsin. Ani bir soğuk hava dalgası uyanan ağaçları kurutması ihtimali var.” dedi.

Burhaneddin Aydemir ise:

“Bu duruma şaşırdım. Ama bu sıcaklık ile bu durumun meydana geleceği malumdu. Her ne kadar bize göre havalar sıcak olup güzel gibi gözükse de bu durum doğadaki varlıklar  ve özellikle ağaçlar için hayra alamet bir durum değil. Rabbim hayra çevirsin.” Dedi.

 

 

Advert

Paylaş:
Advert