Palu`da Devlet Kurumları Yapmayınca Vatandaş Yolunu Onardı

Palu ilçesi Kalekent Mahallesinin, Afet evlerine giden yolu yetkililer oluşan çukurları kapatmayınca mahalle sakinleri kendileri kapatıyorlar.

Palu`da Devlet Kurumları Yapmayınca Vatandaş Yolunu Onardı

Advert

Palu ilçesi Kalekent Mahallesinin, Afet evlerine giden yolu yetkililer  oluşan çukurları kapatmayınca mahalle sakinleri kendileri kapatıyorlar.

Edinilen bilgiye göre; Palu ilçesi Kalekent Mahallesinden afet evlerine giden yolda doğru dürüst asfaltın olmaması ve  oluşan çukurlardan dolayı araçla gidiş gelişlerde ciddi sıkıntılar meydana geldiği birde yağmurlarda oluşan su birikintilerinde yolda yürünemediği öğrenildi.  Konu ile ilgili gerekli mercilere başvurduklarını dile getiren Baran Akdağ şu açıklamda bulundu;

“Konu ile ilgili Belediyeye başvurduğumuzda bize o yola Köy hizmetleri bakıyor onların geçiş güzergahı bizi ilgilendirmiyor diyorlar. Köy Hizmetlerine başvurduğumuzda ise burası belediye bölgesi bizim bölgemiz değil onların bakması gerekiyor deyip her iki kurum bizi oyalıyor. Bizde onlardan umudumuzu kesince kendi işimizi kendimiz görme kararı aldık ve mahalle sakinleri ile oluşan çukurları kapatmaya başladık. Biz ne kadar bu çukurları kürekle kapatsak da düzgün bir asfaltın olmaması dolayısıyla ve küreğin yetersiz olmasından dolayı bunun kalıcı olmayacağını biliyoruz.  Çünkü buradaki çukurlar sadece kürekle kapanmaz.  Araç lazım.

Birde yolun yeni bir asfalt ile asfaltlanması lazım. Artık yol nerde ise kullanılamayacak durumda. Bu konu ile ilgili yetkililere sesleniyor ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz.  Biz şu an iki kurum arasında kalmış bulunmaktayız.” dedi.

 

Advert

Paylaş:
Advert