PKK’nin cami düşmanlığı

Suriye'nin Afrin kentinden PYD/PKK’lilerce art arda düzenlenen iki roketli saldırıda Kilis’teki Tarihi camilerden olan üç asırlık Çalık Camisi kullanılamaz hale geldi.

PKK’nin cami düşmanlığı

Advert

Suriye'nin Afrin kentinden PYD/PKK’lilerce atılan roket, Kilis'in Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Tarihi Çalık Camisine isabet etmesi sonucu akşam namazı için camide bulunan cemaatten, biri Türkiye vatandaşı diğeri Suriye uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti. 11 kişinin de yaralandığı saldırıda üç asırlık tarihi cami büyük bir hasar gördü.

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından etrafı şeritle kapatılan caminin çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Büyük bir hasarın oluştuğu tarihi camide bulunan Kur’an-ı Kerimler ve dini kitaplar ciddi zarar gördü.

Cami saldırısının görgü tanıkları, cami cemaatinin akşam namazı için camiye geldiğini, namazın eda edildiği sırada roket sesini duyduklarını, bunun üzerine çevredeki herkesin camiye yöneldiğini, içeri girdiklerinde ise korkunç bir manzarayla karşılaştıklarını anlattı. 

Hatırlanacağı üzere PKK tarafından daha öncede gerek yurt içinde gerek yurt dışında camilerin hedef alındığı bilinmektedir.

PKK'nin 26 Haziran 1992 tarihinde Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan Susa (Yolaç) köyünde gerçekleştirdiği cami katliamında da 2’si çocuk 10 kişi katledilmiş ve cami ağır silahlarla taranarak büyük zarar verilmişti.

Yine 2014’teki 6-8 Ekim olaylarında da birçok cami, medrese ve İslami kurumlar PKK tarafından hedef alınmış, Kur’an-ı Kerimler yakılmıştı.

Ayrıca 2015’te PKK’nin çukur siyaseti sırasında bölgede yaşattığı çatışmalı süreçte, özellikle Diyarbakır’da yaktığı 500 yıllık Tarihi Kurşunlu (Fatihpaşa) Camisinin yakılmasındaki görüntüler hafızalardaki yerini koruyor.

Ayrıca, beş gün önce başlatılan Afrin harekâtının ardından Almanya’da PYD/PKK yandaşlarının Eyüp Sultan Camisinin kapısına tehdit mesajı yazarak kapı boyaması ise PKK zihniyetinin İslam’la olan savaşının bir diğer kanıtı.

PKK ve bileşenleri gerek yurt içinde gerek yurt dışında buna benzer saldırılarla Müslümanların kutsal mabedi olan camileri ve Kur’an-ı Kerimleri hedef almada hiçbir zaman sınır tanımamıştır.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş:
Advert