Okur-Yazar Buluşmalarıyla Okuma Kültürü Yaygınlaşacak

Kalkınma Bakanlığı’na bağlı DAP Başkanlığı projesi kapsamında Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Okur-yazar Buluşmaları’ etkinliği Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlendi

Okur-Yazar Buluşmalarıyla Okuma Kültürü Yaygınlaşacak

Advert

Şiir ve Edebiyat konulu etkinliğe Edebiyatçı-Yazar Nazım Payam, Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Çakılcıoğlu, öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Programda konuşan okul müdürü Kamil Çakılcıoğlu edebiyat alanında öğrencilerin birikim ve donanımını artırmak adına sürekli farklı programlar düzenlendiğini ve Elazığ Belediyesi’nin de kendilerine destek sağladığını aktardı.
Elazığ Belediyesi olarak şehrin kültür-sanat alanında gelişim göstermesi için Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın talimatları doğrultusunda belirli periyotlarda yazar, şair ve edebiyatçıları hemşerilerimizle buluşturduklarını kaydeden Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan ise donanımlı bir gençlik yetiştirmek adına belediye olarak gerekli bütün imkânları sağladıklarını kaydetti. Milli ve manevi değerlerine bağlı, aynı zamanda okuma kültürü gelişmiş bir neslin oluşması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Elazığ Her Yerde Okuyor’ kampanyasını da desteklediklerini belirten Karaaslan, bu doğrultuda kültür, sanat ve edebiyat alanında hayatımıza yön veren yazarları öğrencilerle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.
Gençlerle söyleşi gerçekleştirmenin kendisi için ayrı bir heyecan ve mutluluk ifade ettiğini belirten Edebiyatçı-Yazar Nazım Payam bu imkânın oluşmasında Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın katkısının büyük olduğunu ve bu anlamda kendisine teşekkür ettiğini açıkladı.
Program sonunda öğrencilerin edebiyat ile alakalı fikir ve görüşlerini değerlendiren Yazar Nazım Payım, daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevaplayarak söyleşisini tamamladı.

Advert

Paylaş:
Advert