Palu Hüda Par Palu gündemini değerlendirdi

Palu Hüda Par İlçe Başkanı Hasbi Karabulut Palu`nun önemli konularında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Palu Hüda Par Palu gündemini değerlendirdi

Advert

Palu Hüda Par İlçe Başkanı Hasbi Karabulut Palu`nun gündem değerlendirmesini yaptı. Sitemize önemli açıklamalarda bulunan Başkan Karabulut şunları söyledi;

“Palu`ya ait gündem değerlendirmelerimizi Parti olarak şu maddeler altında topladık.

  1. Kudüs Müslümanların gündeminden düşmemelidir. Bu vesile ile her Cuma günü sabah namazında Kudüs`ün özgülüğü için dua programına tüm Palu halkı iştirak etmelidir. Dua müslümanın silahıdır diye iman etmiş bir ümmetin fertleriyiz.
  2. İlçemizde yapım kararı alınan HES projesi ile ilgili;
  1. Başta Yeni Mahalle ve Karşıbahçeler olmak üzere tüm ilçemiz  için birçok  soruna tedbir alınmazsa dönüşebilir.
  2. İlçemizin 1. Derece deprem bölgesinde bulunması ve toprak yapısının geçirimli olması nedeniyle bu mahallede bulunan tüm evlerin risk altında olacağı unutulmamalıdır. Deniz kıyısında bulunan Bursa ili Gemlik İlçesi`nin bu nedenden dolayı başka bir yere taşınması TBMM karar vermiştir. Söz konusu bu karar tazeliğini korurken, Palu konusunda da yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.
  3. Yeni Mahalle (Demiryolu altı) kesinlikle ya kamulaştırılmalıdır ya da bu proje yeniden gözden geçirilmelidir. Bu konuda Yeni Mahalle sakinleri partimize endişelerini iletmiş bulunmaktadırlar. Bu endişeler; toprak altında nemlenme yaparsa evler risk altına girer, Ani büyük bir sel olursa evler su altında kalır, oluşacak bataklıklardan sivrisinek ve haşareler nedeniyle buralarda yaşanamaz vb.  Özellikle bu konuyu Kaymakamlığın düzenlediği Palu`da Regülatör yapımı ile ilgili bilgilendirme toplantısında, Parti Başkanı olarak bu konuları  dile getirmeme ve sormama rağmen, şirket yetkilisinin bu konuda net cevaplar verememesi, halkın endişesini haklı kılmaktadır.
  4. Palu-Karşıbahçeler ve köy bağlantılarını sağlayan Murat Köprüsü baraj tutulmadan önce yapılmalıdır. Gökdere-Palu bağlantısını yapan ve Beyhan Barajı altında kalan köprü gibi baraj sonrasına bırakılmamalıdır.
  1. Arıcak yoluna 16 yıllık süre içerisinde henüz kalıcı bir çözüm bulunmaması ve 13 köy yolunu Palu`ya bağlayan Gökdere köprüsünün yapılan barajla su altında kalması nedeniyle  ilçe esnafı ekonomik sıkıntı içerisinde bitme noktasına gelmiştir. Özellikle siyasi olan yetkililerin bu konuda ileri sürebilecekleri hiçbir mazeretleri kalmamıştır. Bir an önce bu sorunların çözümüne başlanmalıdır.
  2. Uyuşturucu pazarı ve Ahlaki yozlaşma her geçen gün yeni boyutlar kazanmaktadır. Bu sorunun çözümü konusunda başta ilçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim, Halk Eğitim, Diyanet, Palu`da buluna tüm STK`lar ve siyasi partiler acilen bir araya gelmelidir. Bu konun çözümü konusunda tüm çevrelerin elinden geleni yapması gerekmektedir. Polisiye tedbirlerle geçiştirilecek bir konu değildir.

 

Allah`a emanet olunuz.

Advert

Paylaş:
Advert