Tütüncüler Dikkat! Tütün yasası kabul edildi

Makaron veya yaprak sigara kâğıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören yasa tasarısı meclisten geçti.

Tütüncüler Dikkat! Tütün yasası kabul edildi

Advert

Konu ile ilgili açıklamalarda bulununan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, kanunun 1 Temmuz 2018’de yürürlüğe gireceğini belirterek, Adıyamanlı Tütün üreticilerinin karşılaştığı en önemli problemin, kargoların tütün almaması olduğunu, bu sorunun çözümü için de ilgili Adıyaman milletvekili ile görüştüklerini söyledi.

Erdoğan, “Meclis Başkan Vekilimiz Ahmet Aydın ile de görüştük. Bizzat Meclis Başkan Vekilimiz yaptığı çalışmalar ve son gelinen durum ile ilgili bizlere evrak gönderdiler. Şuan da bulunduğumuz durum, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 12.12.2017 tarihli kargo taşımları ile ilgili bütün dağıtım yerlerine ilettiklerine dair bir talimat var.” şeklinde konuştu.

1 Temmuz 2018’e kadar tütünün taşınmasında eski yönetmeliğin geçerli olacağını belirten Erdoğan, “ Taşımacılık yapan tüm ilgili kurum ve kişilere bu konuda tebligat gönderildi.” dedi. 

(Cemil ÖZDAŞ -İLKHA))

 

 

 



 

Advert

Paylaş:
Advert