FETÖ'nün oluşturduğu devlet arşivi" yeni mağduriyetler oluşturuyor

FETÖ unsuru polis ve yargı mensupları tarafından kumpasla mahkûm edilip cezaevine konulan Murat Polat, cezaevinden çıktıktan sonra da özgürlüğü arıyor!

FETÖ'nün oluşturduğu devlet arşivi

Advert

FETÖ/PDY'nin polis ve yargı unsuru uzantıları tarafından haksız gerekçelerle mahkûm edilen ve cezaevinden çıktıktan sonra İŞKUR aracılığıyla iş arayan, iş bulduktan sonra çalışmaya başlayan, ancak daha bir ayını doldurmadan "terör suçlusu" muamelesi görerek işten çıkarılan Murat Polat, yaşadığı yeni mağduriyet nedeniyle tepkisini dile getirdi.

2006 yılında İstanbul Bakırköy Malmüdürlüğünde çalışıyorken FETÖ'cü polislerin kumpasıyla tutuklandığını, yargılama sürecinde kumpası devam ettiren mahkeme heyeti tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını belirten Murat Polat, cezaevinden çıktıktan sonra özgürlüğe kavuştuğunu hissettiğini ama son yaşadığı olayla devletin zihninde hâlâ mahkûm olduğunu söyledi.

Polat, Palu Milli Eğitim Müdürlüğünün İŞKUR aracılığıyla personel aldığını, açılan 30 kişilik kontenjan için kendisinin de müracaat ettiğini ve kura ile Yavuz Selim İlkokulunda işe başladığını, fakat 28 gün sonra İŞKUR'dan gelen bir yazı ile işine son verildiği belirtti.

2006 yılında haksız yere Bakırköy Malmüdürlüğündeki işinden edildiğini, uzun yıllar cezaevinde kaldığını, bu da yetmezmiş gibi cezaevinden çıktıktan sonra da mağduriyetin sürdüğünü belirten Polat, gelen yazıda, Elazığ Emniyet Müdürlüğünün kendisi hakkında "terör suçlusu olduğu" yönlendirmesiyle ivedilikle işten çıkarılmasının istendiğini ve kurumun da kendisini işten çıkardığını ifade etti.

Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen cezaevi sürecinde vaktini değerlendirip Kur'an-ı Kerim'i ezberlediğini ve hafız olduğunu kaydeden Polat, bir gün adaletin tecelli etmesi ve mağduriyetinin giderilmesi için çok dua ettiğini, fakat son yaşadığı olayla bu umudun darbe aldığını söyledi.

FETÖ unsurları tarafından oluşturulan kumpas ve cezaevine giriş sürecini kısaca anlatan Polat, şöyle konuştu: “2006 Yılında Bakırköy Malmüdürlüğünde veznedar olarak çalıştığım süre içerisinde, FETÖ'cü polisler tarafından birkaç kez 'ziyaret' edildim. Bana kendileriyle beraber çalışmam söylendi ve bir nevi Fethullah Gülen'e biat edilmem istendi. Ben de bunu kabul etmeyince haziran ayında gözaltına alındım. Gözaltı sürecinde sözde Beykoz operasyonunda ele geçirilen ama devlet kayıtlarında olmayan, adli emanete alınmayan, bilirkişi raporlarıyla oluşturulmayan fotokopi kâğıtlarıyla yargılanıp 6 yıl 3 ay cezaya çarptırıldım. 2006-2008 yılları arasında 22 ay Tekirdağ F Tipi Cezaevinde kaldım. Daha sonra 2014'te verilen kararla 23 ay da Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevinde kaldım. Bu da yetmezmiş gibi yasada ve yönetmelikte olmamasında rağmen bir yıl olan denetim süresi 6 aya indirildi ve ekstra bir ceza daha bana uygulandı."

Evli ve 3 çocuk babası olan Polat, ailesini geçindirmek zorunda olduğunu, bu nedenle cezaevinden çıktıktan sonra iş aradığını söyleyerek son yaşadığı mağduriyete giden süreci şöyle dile getirdi:

"Cezaevinden çıktıktan 5 ay sonra İŞKUR'a başvurdum. Başvuru sonrasında kura ile işe alındım. İşe alınmamdan sonra 28 gün çalıştım. Fakat 28'inci günde Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıldım. Milli Eğitim'de çalışamazsın şeklinde bir bildirimde bulundular. İŞKUR'un emniyetten aldığı ve sizinle de paylaştığım bu belgeyle işimden edildim. Yaşanan bu süreçte artık ben bunu anladım ki; sözde 2017'de FETÖ ile mücadele edildiği söylenmesine rağmen halen daha FETÖ'nün mağdur ettiği -ki bana kelepçeyi takan polisten Yargıtay'daki hâkimine kadar ya şu anda içerdedir veyahut da firardadır-  kişiler hiçbir gerekçe gösterilmeden suçlu olarak kabul ediliyor. Kumpasla bana verilen ceza önüme konarak bu basit işten AK Parti bürokrasisi tarafından işten çıkarıldım. Bu saatten sonra 'biz artık FETÖ mağduru değil AK Parti mağduruyuz!' Çünkü sözüm ona FETÖ'nün tasfiye edildiği bir dönemde yeni bir mağduriyet yaşatıyorlar bize."

Polat'ın işten çıkarılmasına neden olan, İŞKUR tarafından Palu İlçe Millî Eğittim Müdürlüğüne gönderilen yazıda ise şu ifadelere yer verildiği görüldü:

"İlgi sayılı İl Emniyet Müdürlüğü yazısında kurumumuzla düzenlenen Toplum Yararına Programın katılımcılarından olan Murat Polat'ın terör amaçlı örgüte üye olma suçundan kaydının oluğu tespit edildiği bildirilmiş olup, bahsi geçen katılımcının TYP Genelgesinin 9. maddesinin 3. fıkrası uyarınca çıkış işlemlerinin ivedilikle yapılarak ilgili belgelenil il Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda; Gereğini arz ederim."

Polat son olarak, yaşadığı mağduriyeti CİMER ve BİMER'e de yazdığını sözlerine ekledi. (İLKHA)

 

 

 




 

Advert

Paylaş:
Advert