Palu Toki Camisinde Ters Allah Lafzı

Mihrabın üst kısmında bulunan Allah yazısı...

Palu Toki Camisinde Ters Allah Lafzı

Advert

Palu Toki Camiinde, Mihrabın üst kısmında bulunan,  arapça sağdan sola doğru yazılan  Allah lafzı  karşısında, sözde yansıma sanatı adı altında bu defa Allah lafzı tersten yazılması tepkilere neden oldu. Konu ile ilgili görüştüğümüz Camii imamı, Diyanet-Sen ve Memur-Sen Başkanı Faruk BİLİCİ Hocamız şu açıklamalarda bulundu. 

"Camiyi yapan müteahhit bunu yaptırınca kendisine itirazda bulundum. Kendisi bunun yansıma sanatı olduğunu söyleyince, kendisine şunu belirttim. Bakın Allah lafzını özelliklede mihraba ters yazarak sanat icra edilmez. Yazılacak şeyler bittidemi Allah lafzını bu şekilde yapıyorsunuz dememe rağmen beni dinlemedi. 

Zaten yaptığı bu camii camlarından dolayı yazın sıcaktan, kışın soğuktan namaz kılınmıyor. Isınma problemi had safhada. Yaptığı bu yanlıştanmıdır bilmiyorum ama Müteahhit cami bitmeden iflas etti. Camiyide  tam tamamlayamadan öylece bırakıp gitti." dedi

Görüştüğümüz vatandaşlar ise; Allah`ın lafzı üzerinde böylesi bir sözde sanatın icrası kendini bilmezliktir. Derhal Palu Müftülüğü tarafından bu yanlışın düzeltilmesini talep ediyoruz. dediler.

 

 

 

Advert

Paylaş:
Advert