Orduevi Katlı Kavşak Çalışması Tamamlandı

Elazığ Belediyesi tarafından kısa bir süre önce altgeçitleri ve bugün de zemin yolları asfaltlanarak trafiğe açılan Orduevi Katlı Kavşak Projesi Tamamlandı

Orduevi Katlı Kavşak Çalışması Tamamlandı

Advert

Elazığ Belediyesi’nin 2017 yılı projeleri arasında yer alan ve Mart ayı sonunda start verilen çalışmalar doğrultusunda; Kazım Karabekir Caddesi ile Necdet Doğan Caddesi’ni birbirine bağlayan 413 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki altgeçit inşası tamamlanarak, asfalt seriminin ardından 29 Ekim’de trafiğe açıldı. Bugün gerçekleştirilen asfalt çalışmalarıyla da zemin yollar trafiğe açılarak, kavşak projesi yüzde 70 oranında faaliyete geçirilmiş oldu.
ÜSTGEÇİTTE SONA YAKLAŞILIYOR
Ali Rıza Septioğlu Bulvarı, Adnan Orakçıoğlu Caddesi, Şeyh Şamil Bulvarı ve Hacı Hayri Caddesi arasında bağlantı sağlayacak 390 metre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki köprü çalışmaları da yoğun bir tempoda devam ediyor.
KARAYOLLARI YÖNETMELİĞİ NE DİYOR? 
Öte yandan son günlerde sosyal medyada yer alan ve şehrin geleceğine değer katan bir çalışma olan kavşak projesine yönelik haksız eleştirilere gerekli cevap Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yer alıyor. Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 128. Maddesi: “Karayollarında trafiğe çıkarılacak araçlarda yüklü ve yüksüz olarak uyulacak boyutlar ve karayolu yapısına zarar vermeden güvenle seyredilebilecek ağırlıklar şunlardır: Azami Yükseklik: 4.00 metre”
Orduevi Katlı Kavşak Projesi altgeçit yüksekliği ise 4.20 ve 5.00 metre arasına değişkenlik gösteriyor.
BUGÜNE DEĞİL GELECEĞE YATIRIM
Çalışmalar nedeniyle tam kapasiteli hizmetin sunulamamasına karşın bölgesel trafik akışına büyük rahatlama kazandıran proje kısa süre içinde tamamlanarak, hızlı ve kesintisiz bir trafik akışıyla şehrin geleceğine, aynı zamanda da zaman ve ekonomik açıdan da vatandaşa katkı sağlayacak.

Advert

Paylaş:
Advert