Çocukları okula yeni başlayan anne-babalar tavsiyeler!

Çocuğun okul ortamına, arkadaşlarına, öğretmenine alışabilmesi için annelerin ilk günlerde çocuğun yanında olması önemlidir.

Çocukları okula yeni başlayan anne-babalar tavsiyeler!

Advert

Çocuğun ilk heyecanı atlatmasından sonra annelerin çocuklarla birlikte sınıfta olması, saatlerce onları kapıda beklemesi doğru bir davranış değildir.

Çocuğa okula geliş ve gidiş saatlerinin olduğunu ve belli bir saatte eve döneceğinin iyi anlatılması gerekir, çünkü çocuk eve dönmeyebileceğinin endişesini taşır.

Çocuğun okula adaptasyonu zaman alabilir, bu konuda sabırlı ve metanetli olmalı

Çocuğun alışma sürecinin uzaması anne ve babada sert tutumlara sebep olmamalı, bu durum çocukta soğuma ve gelişime sebep olabilecektir.

Çocuğun bir şeyi severek yapmasını sağlamak için çocukla okula gitmesinin gerekliliği ve önemi üzerinde konuşulmalı.

Çocukta oluşan karın ağrılarının geçici olduğu çocuğa anlatılmalı ve okula gitmemesi durumunda bunun devamsızlık olacağı çocuğa kavratılmalıdır.

Çocuklar okuldan döndükten sonra ‘yarın okula gitmeyeceğim' demek suretiyle tepki koyabilirler, onlara kendi dönemimizde de böyle olduğunu ve zamanla buna alıştığımızı örneklerle anlatabilmeliyiz.

Çocuktaki olumsuzlukları başka çocukların olumlu davranışları ile kıyaslamamalı.

Okula gitmek istemeyen çocukların neden gitmek istemedikleri araştırılmalı varsa bir etken bunun konuşularak aşılmaya çalışılması

Okul dönüşü çocukla okuldaki gününün nasıl geçtiğine dair sohbet etmek çocuğun hem duyarlılığını hem de anlatım kabiliyetini güçlendirecektir. (ELİF GÜLTEKİN)

Advert

Paylaş:
Advert