İsrail, DAEŞ'ın Hizbullah karşısında yenilmesinden korkuyor

Siyonist medya kaynakları, DAEŞ gruplarının Hizbullah ve Lübnan ordusu karşısında, Suriye-Lübnan sınır şeridinde yenilgiye uğraması hakkında endişeli olduklarını açıkladılar.

İsrail, DAEŞ'ın Hizbullah karşısında yenilmesinden korkuyor

Advert

Siyonist rejim kanallarından Kanal 10; IŞİD'in Hizbullah ve Lübnan ordusu karşısında Cerud şehrinde yenilgiye uğraması, Tel Aviv karar merkezlerini endişelendirdiği haberini verdi.

Ayrıca Siyonist kanal şöyle ekledi: Bu yenilgi; İran, Devrim Muhafızları ve Hizbullah'ın IŞİD'in çıktığı bölgelere odaklanması anlamına geliyor.

Siyonist rejim kanalı; Tel Aviv'in, Direniş ve Lübnan ordusunun bir araya gelmesinden ve Ordu-Millet-Direniş üçgeni çerçevesinde yaptıkları savaş hakkında duydukları endişeye işaret ederek, bunun Lübnan'ın savunma stratejisi olduğunu söyledi.

Lübnan ordusu pazar günü, "Fecr ul-Cerud" adını verdiği operasyon ile Lübnan-Suriye sınır bölgesinde, Ras Baalbek ve El Kaa şehirlerinde terör örgütü IŞİD'e karşı savaş başlattı ve bunun sonucunda oldukça önemli ilerleyişler kaydetti.

Sınırın diğer tarafında da Hizbullah ve Suriye ordusu işid teröristlere karşı Batı Kalamun bölgesinde ve bölgenin tepelerinde gelişmiş bir operasyon başlattı.

Hizbullah'ın son birkaç günde önemli bölgeleri IŞİD'in elinden almayı başararak, onlara büyük kayıp ve zarar verdiği belirtiliyor.

Operasyon, Lübnan-Suriye sınırının iki tarafında da devam ediyor.(Ajanslar)

Advert

Paylaş: