Cennet bedel ister

“Cennet ucuz değil, cehennem lüzumsuz değil.”

Cennet bedel ister

Advert

Üstad Bediüzzaman'ın bu veciz sözünü bilmeyenimiz yoktur. Bizler çoğu zaman şu cümlenin “cehennem lüzumsuz değil” kısmını alıp zalimler için dile getiriyoruz. Oysa biraz da “cennet ucuz değil kısmının üzerinde durup tefekkür edilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Evet eğer 60-80 yıl yasayacağımız bir ömrün karşılığında; ahiret aleminin saadet köşesi, nimet ve ihsan deryası, lezzet ve huzur ülkesi, Cenab-ı Allah'ın rahmetine erenlerin karargâhına varmak istiyorsak, elbette ki bunun bedel isteyeceğinin de şuurunda olmalıyız.

Bu bedellerin en güzel örneklerini sahabeyi kiram bizlere modellediler. Bilal-i Habeşi kızgın çöllerde sürüldü, Habbab b. Eret kızgın demirlerle dövüldü, Yasir bunun için işkenceler çekti, Sümeyye bunun için şehit edildi (radiyallahüanhüma ecmain)

Bizler bugün bu kadar büyük imtihanlara tâbi değiliz belki, fakat mutlaka bir imtihanın içindeyizdir ve bu kaçınılmazdır. Kimimiz sabah namazıyla, kimimiz karşı cinsle, kimimiz cebiyle, kimimiz aile, ebeveyn veya akrabasıyla... her imtihan bir bedel ister ve Allah bizim bu bedeli ödeyip, ödemediğimize bakıyor.

Cenneti zihin dünyamızda az da olsa tasavvur edebilmek için Asr-ı saadetten şu tabloyu aktarmakta fayda var.

Halid b. Velid bir savaş sonrası İslam ordusunun eline geçmiş ganimetler arasında bulunan iğne ve ipliğine kadar altınla işlenmiş bir kıyafeti Resulallah'a getiriyor. Bu kıyafet mecliste bulunan sahabe-i kiramın ilgisini cezbediyor.  Bunun üzerine Allah resulü (s.a.v) “vallahi Ebu Dahdah'ın cennette bir hurisinin elindeki mendil bile şu baştan aşağı altınla işlenmiş elbiseden çok daha güzeldir. Buyuruyor.

Şimdi hayal gücünüzü zorlayın ve aklınıza gelebilecek en mükemmel, muhteşem, hayal üstü şeyleri düşünün... İşte cennet ondan çok daha fazla güzeliyle döşenip bezenmiştir ve orada tahmin edemeyeceğimiz sonsuz olan lezzet ve hazlar vardır.

Dünyada cüzi bir maişet için sağlığımız dahil her şeyi feda edebiliyorken, güzelliklerle dolu sonsuzluk diyarı için; fani dünya lezzetleri, can, mal-mülk, ne feda edilmez mi?.. 

 

Rabbim imtihanlarımızı kolaylaştırsın ve en güzel bedelleri cennet karşılında ödeyenlerden eylesin... (Kübra EKİCİ-Doğruhaber)

Advert

Paylaş:
Advert