ORUÇ TUTARAK SIHHAT BULUN!

On bir ayın sultanı Ramazan ayında bir hadis parıldar mahyalarda ve çağırır bizleri, ''Oruç tut sıhhat bul!” diye.

ORUÇ TUTARAK SIHHAT BULUN!

Advert

Bazı kişilerin düşündüklerinin aksine oruç tutmanın bireylere hiçbir zararı yoktur. Ve tam tersine aslında orucun maddi ve manevi birçok yararı bulunmaktadır.

Tutulan oruç ile kalp ve damar sistemi düzenli bir şekilde çalışır.

Oruç sayesinde on bir ay boyunca sürekli çalışan, yorulan pek çok organımız ve özellikle sindirim sistemimiz dinlenme imkânı bulmaktadır. Oruç tutarak dinlenen bu organlarımız ve sistemlerimiz Ramazandan sonra daha güçlü bir şekilde görevlerini yapmaya devam ederler.

Şu an ki döneme de bakacak olursak; artık günümüzde beslenme şeklinin doğallıktan uzak olması, alkol tüketiminin artmış olması, tatlıların, yağlı besinlerin ve kızartmaların, fast-food alışkanlığının artması, katkı maddelerini bol içeren hazır gıdaların hayatımıza fazlaca girmiş olması gibi sebeplerle vücudumuz artık eskiye göre kat kat daha fazla yorulmaktadır. Karaciğer de vücudumuzu temizleyen organımızdır. Bu yüzden özellikle de karaciğere çok daha fazla iş düşmektedir. Bu nedenle sağlıklı ve dengeli kişiye özel beslenme programıyla tutulan oruçta bütün yıl çalışıp yorulmuş olan karaciğer dinlenmektedir ve kendisini yenileme fırsatı bulmaktadır.

Oruç tutmanın yalnızca karaciğere faydası yoktur. Oruç, karaciğer dışında mide içinde hücrelerin yenilenmesi ve dinlenmesi için mükemmel bir ibadettir.

Oruç tutmak, aynı zamanda metabolizmanın hızlanmasına da yardımcı olmaktadır.

Metabolizmanın yavaş olması yaşamı kısaltan önemli faktörlerdendir.

Oruç tutmak sindirim sisteminin dinlenmesini sağladığından, daha sağlıklı şekilde kalori yakmayı da sağlamış olmaktadır.

Düzenli şekilde oruç tutmak, metabolizma sağlığımıza faydalı olduğu gibi, aynı zamanda sağlıklı ve düzenli çalışan bağırsak fonksiyonuna sahip olmamıza katkı sağlayacaktır.

Bütün güzel tatlar iftar sofranızda birleşsin, Allah kabul etsin.

Advert

Paylaş:
Advert