Ramazan'da tok tutan besinler

Ramazan ayı güzelliklerinden biri de oruçtur.

Ramazan'da tok tutan besinler

Advert

Dinimizce Ramazan ayında oruç tutmak farz kılınmıştır. Fakat bu dini görevimizi yerine getirirken kendimizi iyi hissetmeliyiz bunun için de sahurda ve iftarda doğru besinleri, uygun miktarlarda tüketmek büyük önem taşımaktadır.

Oruç tutarken mutlaka sahura kalkılması gerekmektedir. Uykunuz bölünmesin diye sahura kalkmamazlık etmeyin.

Sahurda sofranız hafif ve hazmı kolay olan ve en önemlisi tok tutan yiyeceklerden oluşmalıdır.

Yumurta, süt, az tuzlu peynir çeşitleri ve tam tahıllı ekmek sahur sofralarınızda tercih edebileceğiniz en ideal seçeneklerdir.

Sizi uzun süre tok tutacak yiyeceklerden biri olan yumurtanın, bu özelliği, protein deposu olmasından kaynaklanmaktadır. Daha düşük kalorili olmasından dolayı, haşlanmış yumurta tercih edebilirsiniz.  ‘'Yumurta sevmiyorum'' diyenlerden iseniz yumurta yerine bir kâse yoğurt da yiyebilirsiniz.

Sizi tok tutacak bir diğer besinde ekmektir. Tabi ki ekmek tercihimiz beyaz ekmek değil tam tahıllı ya da çavdar ekmeği olmalıdır. Sahurda yiyeceğiniz iki dilim ekmek karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Fazla tuzlu yiyeceklerin gün içinde susatacağı unutulmamalıdır. Zeytin de tuzlu bir besindir ve gün içerisinde susamaya sebep olabilir, bu yüzden tuzsuz olarak tercih edilmelidir. Ya da zeytin tercihinizi ceviz olarak da kullanabilirsiniz.

Dengeli, sağlıklı sahur yemeğinizi afiyetle yediniz…

Sahur sonrasında badem yerseniz, badem içerdikleriyle, iştahınızın kapanmasını sağlamış olur. Lif oranı oldukça yüksektir ve sert olmasından dolayı çiğnemesi zor olan badem daha uzun süre tokluk sağlar. Acıkmanızı önleyecek olan badem, aynı zamanda da, mineral ihtiyacınızı da vücudunuza almanızı sağlayan önemli bir besin kaynağı olarak sayılmaktadır.

 

 Ramazan ayının verdiği bereketin sofralarınıza tat ve huzur getirmesi dileğiyle...

Advert

Paylaş:
Advert