28 Şubat ve FETÖ yargısının mağdurları da çıkarılacak olan af kapsamına alınsın

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifinden bir heyet, mağdur aileleri ziyaret ederek İslamî hizmetlerinden dolayı cezaevinde bulunan mahkûmların da af kapsamına alınması gerektiğini belirtti.

28 Şubat ve FETÖ yargısının mağdurları da çıkarılacak olan af kapsamına alınsın

Advert

8 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi sözcüsü Musap Arasan ile Yusufi-Der'den bir heyet, İslami hizmetlerinden dolayı yıllardır cezaevine konulan mağdurların ailelerini ziyaret etti. Heyet, gündemde olan af kapsamına, FETÖ yargısı mağdurlarının da alınması gerektiğini söylediler.

MHP'nin gündeme getirdiği af kapsamına, FETÖ yargısı mağdurlarının da alınması gerektiğini belirten inisiyatif yetkililleri ile mahkumların aileleri, mağduriyetin bir an önce son bulmasını istediler.

25 yıldır cezaevinde olan Abdulgaffur Batmaz'ın babası Haydar Batmaz'ı ziyaret eden 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi sözcüsü Musap Arasan, FETÖ yargısının, özellikle 28 Şubat'ta mağdur ettiği mahkûmları tekrardan gündeme getirmek istediklerini belirtti.

Arasan, "Biz, 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi adına sizi ziyaret ediyoruz. Mağduriyetlerinizi bir kez daha gündeme getirmek istiyoruz. 25 yıldır bu sıkıntıları yaşıyoruz. MHP'nin gündeme getirdiği bir af, ceza indirim meselesi var. Bununla birlikte biz de bu umutla İslami hassasiyetlerinden dolayı FETÖ yargısının, özellikle 28 Şubat'ta mağdur ettiklerini tekrardan gündeme getirmek istiyoruz. Siz de 25 yıldır bu sıkıntıları ve eziyeti çekiyorsunuz. Beklentilerinizi dinlemek için buradayız. Sesinize ses olmak için buradayız." dedi.

Abdulgaffur Batmaz'ın babası Haydar Batmaz, yaşanan zulümden dolayı eşinin 18 yıldır yatalak olduğunu belirterek mağduriyetlerin son bulmasını istediler.

Batmaz, "25 yıl oldu. Bir beklentimiz kalmadı. Mağduriyet yaşıyoruz. Bundan dolayı annesi 18 yıldır yatalak durumda. Üzüntüden, oğluna uzak kalmasından dolayı öyle oldu. Gündeme getirilen af ile inşallah bunlara da hayırlı bir kapı açılır. İşkence gördüğüne dair yüzde 60 raporu var. Gözaltınd 30 güne yakın kaldı. Doktor olacaktı izin vermediler. İşkence sonucu sağ kolunu kullanamıyor." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz-İLKHA)




Advert

Paylaş:
Advert