Almanya'dan Türkiye'ye destek açıklamaları

Almanya Başbakanı Merkel, ülkesinin Türkiye'de ekonomik refah görmek istediğini söyledi. Almanya Hükümet sözcüsü ise "İstikrarlı Türkiye, Almanya‘nın da çıkarınadır" açıklamasında bulundu.

Almanya'dan Türkiye'ye destek açıklamaları

Advert

Türkiye'de döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalara ilişkin Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Almanya Hükümet sözcüsü Steffen Seibert'ten Türkiye'ye yönelik destek açıklamaları geldi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de basın toplantısında Türkiye'deki ekonomik durumla ilgili soruyu yanıtlayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Türkiye ekonomisinin istikrarsızlaşması kimsenin yararına değil. Ancak Merkez Bankası'nın bağımsız olmasını sağlamak için her şey yapılmalı." dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Almanya Türkiye'de ekonomik refah görmek istiyor. Bu bizim yararımıza." şeklinde konuştu.

Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise "Pek tabii ki istikrarlı bir Türkiye ekonomisi Almanya'nın da çıkarınadır." diyerek, hükümetin gelişmeleri takip ettiğini kaydetti.

Bakan Albayrak Almanya Ekonomi Bakanını takdir etti

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier da bir Alman gazetesine verdiği demeçte, ABD'nin Çin ve Türkiye'ye ek gümrük vergisi uygulamasını eleştirerek, "Bu ticaret savaşı ekonomik büyümeyi hem yavaşlatıyor hem de tahrip ediyor hem de yeni belirsizlikler ortaya çıkarıyor." İfadelerini kullanmıştı.

Altmaier'in bu açıklamaları üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabı üzerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Altmaier’i Twitter’dan etiketleyen Bakan Albayrak, "Türkiye’ye karşı yürütülen ABD eylemleri hakkındaki sözlerini takdir ediyorum. Diplomasiyi savunan ve İyi niyetle hareket eden siyasetçiler, Türk halkının Almanya ve AB ile ilişkilerimizde güvenlerini güçlendirecek." dedi. (İLKHA)




Advert

Paylaş:
Advert