Elazığ`da İyi Tarım Uygulamaları Örnek Köy Projesinin Açılışı Yapıldı

Elazığ`da İyi Tarım Uygulamaları Örnek Köy Projesinin düzenlenen törenle Açılışı Yapıldı

Elazığ`da İyi Tarım Uygulamaları Örnek Köy Projesinin Açılışı Yapıldı

Advert

Muratçık Köyünde gerçekleşen törene Vali Yardımcısı Erkan KAÇMAZ, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Resul DURMAZ, İyi Tarım Uygulamaları Organik Tarım Daire Başkanı Sabahat GÜLLÜOĞLU, İl Müdürü Turan KARAHAN, İl Müdür Yardımcısı, Kurum ve Şube Müdürleri, STK Başkanları, teknik personel ve üreticiler katıldı.


  Muratçık Köyü Muhtarı Serkan AYKAÇ yaptığı açılış konuşmasında İyi Tarım Uygulamaları Örnek Köy Projesinin köylerinde uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "İyi tarım sayesinde toprağa zarar vermiyor, her şeyi doğal yetiştirmeye çalışıyoruz. İlaç ve gübre kullanacaksak da dengeli ve bilinçli kullanıyoruz. Projeyi köylerinde uyguladıkları için  Bakanlığımıza, İl Müdürü Turan KARAHAN'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


   İl Müdürü Turan KARAHAN; " İyi Tarım Uygulaması Örnek Köy seçimi yapılırken çalışkan, güvenilir, alın terini toprağa döken ve üretim yapan köy olmasına dikkat edildi. Bu şartları sağlayan Muratçık Köyünü seçmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 566 bin liralık proje 34 üretici ile üç yıl devam edecek.  Proje başarılı olduğu taktirde uygun görülen başka köylerde de uygulanmaya devam edecek. Proje kapsamında iyi tarım uygulamalarının yapılabilmesi için gerekli olan alet ve makine desteğinde bulunacağız. Atıl durumda olan Köy okulunu düzenleyerek hem eğitim amaçlı hem de erken uyarı sistemlerinin uygulandığı bir bina haline getirildiklerini, proje süresince üreticilerin yanında olarak, her türlü teknik desteği vereceklerini söyleyen KARAHAN başta Bakanlığımız olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür etti.


   İyi Tarım Uygulamaları Organik Tarım Daire Başkanı Sabahat GÜLLÜOĞLU ise; "İyi tarım uygulamaları çevreye, insana ve hayvana zarar vermeyen, tarımda izlenebilirliği, sürdürülebilirliği ve gıda güvenliğini sağlayan bir üretim şeklidir. Başlangıçta 18 ilde 651 üretici ile başlayan iyi tarım uygulamaları bugün 64 ilde 72 bin 236 üretici ile devam etmektedir. Daire başkanlığı olarak bu çalışmaları yaygınlaştırmak ve geliştirmek için Örnek Köy Projeleri uygulamaya karar verdik. Bugün Muratçık Köyünde de bu projenin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyor, projenin ülkemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

   Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Resul DURMAZ; "Gelişen ve artan dünya nüfusunda gıdaya olan ihtiyacın artması sağlıklı beslenmeyi de ön plana çıkarıyor. Sağlıklı gıdayı üretmek için de iyi tarım ve organik tarım uygulamaları önem kazanıyor. Bakanlık olarak çiftçilerimize bu projeleri uygulatarak sağlıklı ürünler üretmelerini sağlayacağız" dedi. DURMAZ konuşmasının sonunda projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

   Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Erkan KAÇMAZ ise Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüzün çalışmaları ile yürütülen İyi Tarım Uygulamaları Projesi sonucunun başarılı olması temennisinde bulunarak, başarılı projeleri her zaman destekleyeceklerini söyledi.

 

Advert

Paylaş:
Advert