Adnan Oktar ve ekibine operasyon: 235 gözaltı

Televizyon programlarında dini değerlerle alay ettiği belirtilen Adnan Oktar ve ekibine yönelik operasyonda 235 şüpheli gözaltına alındı.

Adnan Oktar ve ekibine operasyon: 235 gözaltı

Advert

Bir televizyon kanalında yaptığı programlarda dini değerlerle alay ettiği belirtilen Adnan Oktar ve ekibine yönelik çeşitli suçlamalar nedeniyle operasyon gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, Adnan Oktar ile birlikte yaklaşık 235 şüpheli gözaltına alındı.

Suçlamalar arasında "organize suç örgütü kurmak", "uluslararası ajanlık", "kara para aklama", "tehdit" ve "şantaj" yer alıyor. Operasyon sonucunda çok sayıda silah, çelik yelek ve zırhlı aracın ele geçirildiği belirtildi.

Oktar'ın ve korumalarının, İstanbul Çengelköy'deki evinde gözaltına alındığı öğrenildi.

Bilindiği üzere, Adnan Oktar ve ekibine yönelik birçok şikâyet vardı. Yaptığı programlarda dini değerlerle alay ettiği gerekçesiyle vatandaşlar, Oktar hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Vatandaşlar, "Adnan Oktar isimli şahıs, A9 Kanalı'nda yaptığı programda, etrafına topladığı çıplak kadınlar ile güya İslâmiyet üzerine sohbetler yapmaktadır. Bundaki amaç, İslâmiyet ile alay etmektir. Kadınların çoğu orada çıplaktır. Bu program İslam'ı küçük düşürmektedir. Vatandaş olarak Adnan Oktar'dan şikâyetçiyiz." demişlerdi. (İLKHA)




Advert

Paylaş:
Advert