Sosyal medya kullanıcıları #EbruÖzkanaÖzgürlük dedi

Siyonist işgalcilerin elinde tutsak bulunan Ebru Özkan için sosyal medya üzerinden başlatılan çalışmaya bir çok sosyal medya kullanıcısı destek vererek işgalci rejime tepki gösterdi.

Sosyal medya kullanıcıları #EbruÖzkanaÖzgürlük dedi

Advert

Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanında siyonistler tarafından alıkonulan Ebru Özkan için sosyal medya kullanıcıları #EbruÖzkanaÖzgürlük ve #FreeEbruOzkan taglarıyla bir çalışma başlattı.

Hashtag çalışmasına siyasilerden STK temsilcilerine, kanaat önderlerinden gazetecilere kadar bir çok kişi çalışmaya destek vererek işgalci rejime tepki gösterdi.

Molla Beşir Varol: Onurlu olmak ve dik durmak; Mümini Münafıktan ayıran iki farktır. Biri dünyası için ahiretini satar, öteki ahireti için dünyasını. Ey Muhammed (sallallahualeyhivesellem)'in ümmeti! Dik durun ki yöneticileriniz de dik dursun, size ayak uyduramayan yöneticileriniz istikbalinden korksun. Yiğitliğin cinsiyeti olmaz. Zilleti kabul edenlerin ayaklarına pranga ve ellerine kelepçe değil boynuna tasma takarlar. Eğer ümmeti yönetenler, ordularına komutanlık edenler bu izzetin yanında değilse her türlü zillet tasmasına müstahaktır. Ebru Özkan hür biz esiriz.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük: Terörist israilde esir tutulan Ebru Özkan'ın ayaklarına zincir vuran zihniyetin beyni prangalı! Hükümet yetkililerinin Ebru kardeşimizin özgürlüğüne kavuşturulması için acilen bu duruma müdahale etmesi elzemdir.

27. Dönem HÜDA PAR Bingöl Milletvekili Adayı Hamdullah Tasalı: İki ülke Türkiye ve israil zindanlarında iki fotoğraf (Ebru Özkan ve Şehmus Alpsoy). İki Müslüman #EbruÖzkan #FreeEbruOzkan  #EbruÖzkanaÖzgürlük

HÜDA PAR İstanbul İl Başkan Yardımcısı Esra Türk: Devlet yetkililerimizden, bu görüntülere maruz kalan #EbruÖzkan kardeşimiz için acil müdahele talep ediyoruz.

Gazeteci Mehmet Toprak: Hiçbir gerekçe göstermeden günlerdir keyfi bir şekilde Kudüs’te gözaltında tuttukları Ebru Özkan’ın sadece ellerine değil, ayaklarına da kelepçe vurmuş Siyonist köpekler! İşgalci israil sözden değil, ancak mütekabiliyetten anlar.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM): Kudüs ziyareti dönüşü israil tarafından gözaltına alınan ve 28 gündür tutuklu bulunan Ebru Özkan'ın el ve ayaklarındaki kelepçeler, dünyadaki bütün insanların kişisel özgürlüklerine karşı yapılmış açık bir saldırıdır. Özkan, yarınki duruşmada serbest bırakılmalıdır.#FreeEbruOzkan

Şair ve Yazar Serdar Tuncer: Yüzündeki tebessüm ve vakur duruş, Müslüman tavrının tablosu gibi. Ama elindeki kelepçe ve ayağındaki pranga Ümmet-i Muhammed’in aczinin tablosu. Ah benim kardeşim..! Ebru Özkan

Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım: Bu resim, Ebru Özkan kardeşimizin izzetinin, koca bir ümmetin ise zilletinin resmidir... Ayaklara takılan o prangalar anlayana çok ama çok şey söyler... Ne kadarımız duyuyor, ne kadarımız uyuyor!

Gazeteci Yusuf Kaplan: Ebru Özkan kardeşimiz 28 gün sonra elleri kelepçeli ayakları prangalı olarak mahkemeye çıkarıldı! Türkiye bu prangaları kırmalı, kardeşimizi israilin keyfî zulmünden kurtarmalı! Bu asil ve vakur duruşun için teşekkürler.

Gazeteci Nezir Güneş: Ey Ebru Özkan; Korkak zalimler senin ellerine ve ayaklarına pranga vurmuş bunun sebebini bilesin ki ümmetin gözüne, kalbine, diline ve vicdanına vurulan kelepçe ve prangadandır #EbruÖzkanaÖzgürlük #FreeEbruOzkan

Cihad Gökdemir: 25 gündür haksız yere İsrail’de gözaltında tutulan Ebru Özkan’ın bugünkü duruşmasında yalanlarla dolu iddianame kabul edilmiş. Yarın karar duruşması var. Reuters’ın bugün geçtiği fotoğraflarda Ebru’nun ayaklarında pranga var. Ve yine herkes sessiz!

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu: Ebru Özkan hala gözaltında; Sesi bize ulaşmıyor, Tebessümü de... Ayağındaki israil prangaları, Hepimizin ayağında :(((

Avukat Hasan Bozdaş: Çok merak ediyorum, bir dışişleri bakanlığımız var mı, varsa Ebru Özkan adında bir vatandaşlarının israilli korsanlar tarafından tutuklandığından, ayaklarına pranga vurulduğundan haberdarlar mı? Haberdarlarsa, neden sokaktaki vatandaşın sesi kendi seslerinden daha gür çıkıyor?

Tarihçi Mustafa Armağan: İsrail ülkesine turist olarak girmiş bir Türk vatandaşını ayağına zincir takarak mahkemeye çıkaramaz. Bu, Türk milletine hakarettir. "Ebru Özkan"

Yazar Serdar Arseven: Ebru Özkan.  Kelepçe... Yer yerinden oynamalıydı!..

Avukat Şakir Özbek: Elleri kelepçeli ayakları prangalı #EbruÖzkan ın neyle suçlandığını da bilmiyoruz. İşgalci Haydut israil mahkemesine çıkarılıyor. Kudüs’ü ziyaret edin diyoruz da gözaltına alınalı 28 gün geçti hala tutsak...!!! Bu görüntü kanıma dokunuyor. Tek teselli Ebru’nun vakur duruşu..!!! (İLKHA)




Advert

Paylaş:
Advert