Tekirdağ'da yolcu vagonu devrildi: 10 ölü 73 yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin vagonunu devrilmesi sonucu 10 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi de yaralandı.

Tekirdağ'da yolcu vagonu devrildi: 10 ölü 73 yaralı

Advert

Çorlu yakınlarında Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 6 vagonu devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin hayatını kaybettiği, 73 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Kaza, Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 6 vagonu, henüz belirlenemeyen nedenle raydan çıktı.

Kazanın ardından olay yerine sağlık ekipleri sevk edilirken kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi de yaralandı. 

Vali Ceylan'dan açıklama

Tren ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Valisi Ceylan, "Tren kazasında çok sayıda yaralı var. Arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz. Helikopter ambulanslarımız olay yerine ulaştı. Yaralıların büyük kısmı tahliye edildi" dedi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada trende 360 yolcu olduğu belirtildi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın ise kaza bölgesine gideceği öğrenildi.

Ulaştırma Bakanlığının kaza nedenine ilişkin yaptığı açıklamada "Yağış nedeniyle menfez altı toprak kayması oldu. Rayların dayanağı olan noktaları tahrip etti" denildi. (İLKHA) 





Advert

Paylaş:
Advert