Palu HÜDA PAR Palu Gündemini değerlendirdi

Palu HÜDA PAR İlçe Başkanlığı Palu ilçesinin gündemi hakkında değerlendirmede bulundu.

Palu HÜDA PAR Palu Gündemini değerlendirdi

Advert

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“ Memleketimiz 24 Haziranda sandık başına gitmiş ve özgür iradesini ortaya koymuştur. Türkiye geneli seçime giren Partimiz tüm illerden oy almıştır. Bizler alınan oyları bir tohum olarak görüyoruz. Çalışmamıza daha bir gayret ve azimle devam edeceğiz.

Özelde ise  ilk kez Elazığ ve tüm ilçelerinde seçime girdik. Partimiz 5.202 oy alarak  güzel bir başlangıç yapmıştır.  Bize oy veren vermeyen tüm halkımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.

Memleketimiz Palu`nun gündemini değerlendirecek olursak;

1.       Seçim bitmiştir. Artık insanlar hizmet beklemektedir. İnsanlar aynı meseleleri konuşmaktan yoruldu. Siyasi iktidar artık halkımızı yol, köprü, inşaat türü işlerle iştiğal etmemeli. Gökdere Grup Köy yolunu, Arıcak yolunu, Gökdere Köyünde köprü yapılacak mı yapılmayacak mı? türü klişeleşmiş sorunlara derhal bir çözüm bulmalıdır. İşsizlik Palumuzun en önemli sorunudur. İşsizlik nedeniyle gençlerimiz şirketlerde çalışmaya gidiyor. Kimi iş kazalarında, kimi trafik kazalarında ya yaralanıyor veya canından oluyor. İşsiz kalan gençler uyuşturucuya bulaşıyorlar. Bu konu kesinlikle halledilmesi gereken birinci konudur.

 

2.        İŞ KUR geçici işçi alımlarında genç erkeklerimize 35 yaş sınırı getirip işe alınmaması ve onun yerine bayanların alınması  tam bir garabettir. En son 40 kişilik  İŞ KUR alımlarının 31`si bayan 9`u erkek işçi alındı. İşsiz bir memlekette bu şekilde bir ayrımcılık pozitif değil, negatif bir ayrıştırmadır. Palu gibi muhafazakar bir belde de bayanları dışarı çıkarmakla, erkekleri işsiz bırakmakla ne amaçlanmaktadır. Birileri bunu izah etmeli.

 

 

3.       Palu Köprüsü yanında bulunan sahil yolu ve etrafında yapılan çalışma eksikte olsa güzel bir çalışmadır. Bu çalışma dolayısıyla, emeği geçenlere  teşekkür ederiz. Ama sahil yolunda yapılan cafeterya hakkında ciddi rahatsızlıklar mevcuttur. Bir çok girişimci buranın ihaleye açılmasını beklerken dün itibari ile Belediye Başkanı`nın yakınlarının işletmeyi devraldığı konusunda söylentiler dolaşmaktadır. Bu konuyu gündeme almamız ve açıklama yapmamız konusunda halkımız bize başvurmuştur. Bizlerde açıkça söylüyoruz;

a.       Konu hakkında derhal kamuoyu bilgilendirilmelidir.

b.      Hangi usulle burası verilmiştir açıklanmalıdır.

c.       İşletmenin devri usulüne göre mi yapılmıştır, yoksa usul tarzı kılıf olarak mı kullanılmıştır. Halk bunu ciddi anlamda sorgulamaktadır.

 

Memleketimizle ilgili açıklamalara devam edeceğiz.

Selam ve dua ile..

Advert

Paylaş:
Advert