BAŞKAN YANILMAZ: “ULAŞIMDA KONFOR ZAMANI”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın ‘Marka Şehir Elazığ İçin Çözüm Önerileri’ arasında yer alan, şehir trafiğine önemli oranda katkı sağlayacak ELBÜS’ler bugün itibariyle trafikte seyrini alarak seferlere başladı

BAŞKAN YANILMAZ: “ULAŞIMDA KONFOR ZAMANI”

Advert

Cuma namazı sonrası Gazi Caddesi’nde düzenlenen törene Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, AK Parti Milletvekili Adayları Zülfü Demirbağ, Şahin Şerifoğulları, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Tarım İl Müdürü Turan Karahan, Milli Eğitim İl Müdürü Feyzi Gürtürk, TEİAŞ Müessese Müdürü Ahmet Saraç, Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, Memur – Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, MÜSİAD Başkanı Hasan Uzun, Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ile oldukça yoğun bir kalabalık katıldı.
BAŞKAN YANILMAZ:
“ELAZIĞ TARİHİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR”
Konforlu bir yolculuk için bugünden itibaren ELBÜS’lerin şehir içi trafiğinde seyredeceğini belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, törende yaptığı konuşmasında şunlara değindi:
“Bugün Elazığ için tarihi bir gün yaşıyoruz. 2014 yılından sonra Elâzığ’ımızda birçok çalışmalar yaptık. Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı, Cip Barajı Mesire Alanı, Alt Geçitler, Üst Geçitler, bütün mahallelerimizde yapmış olduğumuz parklar, sosyal yardımlaşma çalışmalarımız ve benzeri çalışmalarımızla Elazığ'da AK Parti Belediyeciliğinin en güzel örneklerini veriyoruz. Bugün ise ulaşımda yepyeni bir döneme giriyoruz, sadece Elazığ'da sadece Türkiye'de değil dünyada ilk defa 18 metre uzunluğunda elektrikli körüklü sıfır emisyonlu, tamamen yerli ve milli olan, bizim mühendislerimizin dizayn ettiği ve bizim mühendislerimizin imalatını yaptığı, elektrikli otobüs ELBÜS’lerin bugün açılışını yapıyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu otobüsler çevreyi kirletmeden şehir içi ulaşımının nasıl yapılacağının en güzel örneklerinden bir tanesidir. Şu anda devreye aldığımız altı adet otobüsün her biri 150 kişi taşıyabilecek kapasitededir, kilometrede 10 kuruş harcayarak geri dönüşlerinde kendi kendini park eden ve bir şarjla 400 kilometre yol yapabilen ender yapılmış olan özel bir otobüstür.”
 ELBÜS’LERDE HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ
ELBÜS’lerin her ayrıntı düşünülerek imal edildiğini kaydeden Başkan Yanılmaz, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Bu otobüsün içindeki koltuklar, oturan hemşerilerimizin rahat edebileceği şekilde dizayn edilmiştir. Aynı zamanda otobüs engelli hemşirelerimizin rahat edebilmesi için istediği anda sol tarafa tamamen yatabilen, istediği zaman sağ tarafa yatabilen, özel amortisörleri ile içindeki yolcuları rahatsız etmeyecek şekilde yolculuk yapabilen özel bir otobüstür. Tamamen sessizdir, otobüsün çalıştığı bile hissedilmemektedir. Şanzımanı olmayan %100 elektrikli bir otobüstür. ELBÜS’lerin başta Elazığımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 24 Haziran seçimlerinin de bu vesileyle milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, şimdiden tüm hemşerilerimizin bayramını kutluyorum.”
MİLLETVEKİLİ BULUT:
“ELBÜSLERİN BÖLGE HASTANESİYLE AYNI ANDA HİZMETE GİRMESİ MUTLULUK VERİCİ”
Seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüklerini ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise açıklamasında şunları söyledi:
“Bir eserin hizmete girdiğini görmek, bir eserin hizmete girmesine vesile olmak bizim en mutlu olduğumuz anlardan biridir. Belediye Başkanımıza şehrimizi bu güzel hizmetle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. Kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan Bölge Hastanesi ile ELBÜS’lerin aynı anda devreye girmesi de mutluluk kaynağıdır. Toplu Ulaşımda bu otobüsler trafik seyrini rahatlatacaktır. Yakın zamana kadar değil böyle bir otobüsü üreten bir ülke; bu otobüsün parçasını dahi üretemeyen bir ülke vardı. Ama 16 yıl içerisinde otobüsü, İHA’sı, savaş uçağını, helikopterini ve tankını üreten bir ülke haline geldik. Bundan dolayı özellikle milletimize çok teşekkür etmek istiyoruz. Çünkü biz bu desteği milletimizden aldık da bu hale geldik. Milletimizin bize vermiş olduğu güçle bu hale geldik, aziz milletimize, aziz hemşerilerimize çok teşekkür ediyor, bu güzel hizmetin hem ilimize hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
 
VALİ KALDIRIM:
“BÜTÜN HİZMETLER ELAZIĞ’A FEDA OLSUN”
Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise şehre yapılan hizmetlerin her geçen gün arttığını dile getirerek açıklamasında şunları söyledi:
“ Son yıllarda malumunuz hizmet anlayışında büyük bir değişim ve dönüşüm var. Özellikle 21. yüzyılın başından itibaren kamu yönetiminin felsefemizde bakışında, uygulamalarımızda ciddi değişiklikler var.
 İnsanı merkeze alan, yukardan bakmayan, insana hizmeti merkezine alan, insanı eşref-i mahluk olarak gören, insanı yaratılmışların en şey şereflisi olarak gören ve dolayısıyla ona yapılacak her hizmeti, ibadet olarak kabul eden bir anlayışa sahibiz. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milletvekillerimize ve burada bu hizmetleri icra eden Belediye başkanımıza, katkı veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Konuşmaların ardından ELBÜS’ler trafikte seyir alırken, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ELBÜS’lerin şoför koltuğuna geçerek, il protokolü ile şehir turu attı.



Hizmet Kategorisi Ulaşım Hizmetleriİlgili Müdürlük Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü

Advert

Paylaş:
Advert