Kadir Gecesi'nde ümmetin vahdeti için dualar edildi

Bin aydan daha hayırlı olan, Kur’an’ın Kerim'in indirildiği mübarek Kadir Gecesi'ni tarihi Ulu Cami’de idrak eden Diyarbakırlılar ümmetin vahdeti için dualar ettiler.

Kadir Gecesi'nde ümmetin vahdeti için dualar edildi

Advert

Bin aydan daha hayırlı olan, ilk vahyin geldiği Kadir Gecesi'ni genç, yaşlı, kadın, erkek ve çocukların hep birlikte ihya ve idrak ettiği Diyarbakırlılar, tarihi Ulu Cami’de ümmetin vahdeti için dualar ettiler.

Diyarbakırlılar, "Ümmet-i Muhammed’in çaresizliğinin tek sebebinin Kur’an’dan uzaklaşmaları olduğunu dile getirdiler.

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır “Kadir Gecesi'ni mübarek kılan Kur’an-ı Kerim'in bu ayda nazil olmasıdır. Binlerce aydan daha hayırlı olan, kişinin niyetine göre, ihlaslıyla, samimiyse ve niyeti güzelse ona binlerce aylık bir ömür nasip edilir.  Bu lütuf ümmet-i Muhammed’e aittir. Peygamberimize verilmiş bir ikramdır. Ne mutlu bize Efendimizin ümmetiyiz.  Bu sene Allah bizi öldürmedi, bize nasip etti. Cenab-ı Hak bu gecemizin bereketini artırsın.  Bu gece yapılan duaları kabul eylesin.  Bu gecede garip olan ümmet-i Muhammed’e dünyanın çeşitli bölgelerinde, mazlum, kimsesiz, çaresiz, bir lokma ekmek, bir tatlı yürek, bir el bekleyen ümmet-i Muhammed’e yardım etsin.” dedi.

“Bu gecede yapılacak en güzel ibadet Kur’an-ı Kerim okumaktır”

“Bu gecede yapılacak en güzel ibadet Kur’an-ı Kerim okumaktır.” diyen Karabayır şunları söyledi: "Bu gecede en önemli mesaj, Kur’an-ı Kerim'e ne kadar sahibiz.  Ne kadar okuyoruz, okuyorsak ne kadar anlayabiliyoruz. Anlıyorsak ne kadar hayatımıza uygulayabiliyoruz. Biz ibadetleri şekil boyutuyla değerlendirmeyiz. Biz ibadetleri kalitesine göre değerlendiririz.  Kadir Gecesi bir gecedir. Sabaha kadar namaz kılar, ertesi gün aynı günahları veya aynı tarz devam edersek idrak edilmemiş olur. Kur’an-ı Kerim diyoruz. Bugün ümmet-i Muhammed’in çaresizliğinin tek sebebi Kur’an’dan uzaklaşma olduğunu, Kur’an-ı anlayamadığımızı, uygulayamadığımızı görüyoruz.”

Vatandaşlardan Sadık İnci, “İnşallah bütün Müslüman âlemi için hayırlı olur. Barış ve huzur nasip eder.  Dilerim Allah herkesin günahlarını affeder. İbadet edilmesi gerekiyor ki bu gecede insanların günahları silinsin." dedi.

Ayşe Üzman ise "bu gecenin bir ömre bedel olduğunu ve hakkıyla idrak edilmesi gerektiğini" söyledi.

Bütün İslam âleminin Kadir Gecesi'ni kutlayan Hüseyin Çiçek, “Allah bize bu geceyi bir fırsat olarak sunmuştur.  Bu gecenin hürmetine Allah İslam âlemini bir araya getirir. Kâfirlerin, emperyalist ve işgalci güçlerin şerrinden korur.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA) 




Advert

Paylaş:
Advert