Hapishanede işkenceyle şehit edildi

Doğu Türkistan'ın önde gelen isimlerinden Abdulahad Mahdum, Çin hapishanesinde işkenceyle şehit edildi.

Hapishanede işkenceyle şehit edildi

Advert

Çin, işgal ettiği Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik baskılarını her geçen gün artırıyor. Doğu Türkistan'ın önde gelen isimlerinden olan Abdulahad Mahdum, işkence gördüğü Çin hapishanesinde 86 yaşında şehit edildi.

Merhum Mehmet Emin Buğra'nın yeğeni olan Mahdum'un, aylar öncesinden şehit edildiği ve bu haberin ailesine yeni verildiği öğrenildi.

Abdulahad Mahdum, yatalak hastayken geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Çin askerleri tarafından tutuklanmıştı.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Doğu Türkistan Maarif Cemiyeti Genel Başkanı Hidayet Oghuzkhan, "Doğu Türkistan halkının başı sağolsun. Bir yıldız daha uçtu! Alim öldü, alem öldü. Doğu Türkistan'da üstadların üstadı, ellamelerin ellamesi olarak kabul edilen 86 yaşındaki büyük üstad Abdulahad Mahdum'un Çin hapihanesinde şehit edildiği haberi aile fertleri tarafından doğrulandı." dedi.

Şehit Abdulahad Mahdum'un, "Bir millet düşmanı üzerinden galip gelmeyinceye kadar şehitleriyle gurur duyacak yüzü olmayacaktır." sözü bulunuyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında Doğu Türkistan'ın büyük âlimlerinden olan Muhammed Salih Damollam da Çin askerleri tarafından hapishanede iskenceyle şehit edilmişti. (İLKHA)




Advert

Paylaş: