Erdoğan'dan İnce'nin Pensilvanya iddiasına yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'yi kurarken Pensilvanya'ya giderek izin aldığını iddia eden Muharrem İnce'ye "İspat edemezsen namertsin." dedi.

Erdoğan'dan İnce'nin Pensilvanya iddiasına yanıt

Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Akhisar Stadyumu'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'yi kurarken Pensilvanya'ya giderek izin aldığını iddia eden Muharrem İnce'ye yanıt verdi. İnce'ye Pensilvanya'ya kimle gittiğini açıklama çağrısı yapan Erdoğan, "İspat edemezsen namertsin." ifadelerini kullandı.

“Türkiye’yi 16 yılda 3,5 kat büyüttük”

Geçen 16 yılda Türkiye’yi her alanda 3,5 kat büyüttüklerini ve 2023’e kadar iki kat daha büyütmeye talip olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürüttükleri siyasetin her zaman hizmet siyaseti olduğunu, millete efendi değil hizmetkâr olma anlayışıyla çalıştıklarını söyledi.

Mitingin yapıldığı, açılışı yapılan Akhisar Stadyumunu işaret ederek Akhisarspor’un tarihinde ilk defa Türkiye Kupasını kazanarak böyle bir stadı hak ettiğini gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, takımın, kimsenin beklemediği bir şampiyonluğu, Türkiye Ziraat Kupasını aldığını kaydetti.

AK Parti olarak hükûmete geldiklerinde, Türkiye’deki mevcut statların büyük bölümünün artık günümüz ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğunu görerek, büyükşehirlerdekilerden başlayarak statları yenilemeye karar verdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 37 stat projesinden 15’ini tamamladıklarını, 11’inin inşaatının, 6’sının da proje ve ihale sürecinin devam ettiğini hatırlattı.

“Siyaset dürüstlük ister”

Konuşmasında ana muhalefet partisi cumhurbaşkanı adayının, AK Parti’yi kurarken Pensilvanya’ya gittiği yönündeki iddiasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili şunları söyledi: “Sana ben buradan bir nasihatte bulunayım; sen siyasette daha çok çok çıraksın. Ama sana bir şey söyleyeyim; siyaset dürüstlük ister. Senin genel başkanın yalancı, ama sen de hemen erkenden bir şeyler kaptın, başladın yalana. Benim Pensilvanya’ya giderek izin almak suretiyle AK Partimizi kurduğumu söylersen bunu ispat etmen gerekir. Bizim Pensilvanya’dan izin almaya ihtiyacımız olmadı, böyle bir şey de söz konusu değil. Şimdi sen mademki böyle bir iddiada bulunuyorsun, bunu ispat etmen gerekir. İspat edemezsen namertsin.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’yi kurarken 40 yıllık siyasi tecrübeyle ve arkadaşlarıyla birlikte karar vererek yola çıktıklarını, istişarelerini yaparak partiyi kurduklarını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yanımda olanlar varmış, onları ben cevap vermeden açıklayamıyormuş, ben cevap verdikten sonra açıklayacakmış. Tamam, bak cevabı verdim, hadi bakalım açıkla. Ben kimle gittim Pensilvanya’ya, bunu açıklaman lazım. Açıklamıyorsan, bak söyledim, namertsin. Senin genel başkanına biz alıştık da, şimdi sen de bunu söyledin. Ha, siz aynı yolun yolcususunuz, al birini vur öbürüne. Demek ki yalanda genel başkanının yanında iyi yetişmiş.” değerlendirmesinde bulundu.

“27 Mayıs Türkiye tarihinin kara sayfalarından biri”

Geçtiğimiz 16 yılda Manisa’ya 23 milyar liralık yatırım yapıldığını hatırlatan ve eğitim, sağlık, ulaşım, toplu konut, tarım ve sulama alanlarındaki bu yatırım ve hizmetlerden örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yıl dönümü olan 27 Mayıs askerî darbesine değinerek 27 Mayıs’ın Türkiye tarihinin kara sayfalarından biri olduğunu kaydetti.

Merhum Adnan Menderes’in, darbeyle devrilmeden dokuz gün önce Manisa’da kendi döneminde inşa edilen ve hâlen hizmet veren Demirköprü Barajı ve hidroelektrik santralinin açılışını yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapıldığı dönem için çok büyük bir eser olan bu barajın, suyuyla toprağa bereket sağlamaya, elektriğiyle sanayiye destek olmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Merhum Menderes’in, yaptığı bu hizmetlerin bedelini idam sehpasında canıyla ödediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde birileri dışarıdan da destek alarak milletimize hizmet veren yerli ve millî duruş sergileyen herkese bedel ödetmenin gayreti içindedir. Rahmetli Menderes’i asanlarla merhum Özal’a dünyayı zehir edenler aynıdır.” diye konuştu.

Menderes’i idam edenlerin kararının arkasında Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetinin olduğunu ve bu zihniyetin geçmişte 360 milletvekiliyle iktidarken AK Parti’yi kapatmaya çalıştığını; ancak başaramadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “İstanbul’u Büyükşehir Belediye Başkanı oldum, aynı zihniyeti karşımda buldum. Türkiye’ye Başbakan oldum, aynı yapıyı daha da bilenmiş ve azmış olarak yine karşımda buldum. Cumhurbaşkanı oldum, aynı çete tüm kiniyle ve hırsıyla yine karşımdaydı. 15 Temmuz’da milletimizle birlikte darbe girişimine maruz kaldık. Aynı zihniyet tankları selamlayarak, tankların eşliğinde güvenli yerlere çekilerek kontrollü darbe söylemleriyle verilen mücadeleye iftira atarak yine karşımıza çıktı.”

Bugün, Türkiye’yi yeni bir yönetim sistemine kavuşturma gayreti içinde oldukları şu günlerde aynı ekibi, bu defa çok daha geniş bir ittifakla karşısında gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer ellerinden gelse tıpkı Menderes gibi bizi de darağacına çıkartacaklar, ama hamdolsun milletimiz izin vermiyor. Milletimizle birlikte yol yürüdüğümüz müddetçe Allah’ın izniyle bunların hevesleri hep kursaklarında kalmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar nasıl bunların üstesinden geldiysek, inşallah 24 Haziran’da bu mankurtları yine sandığa beraber gömeceğiz, çünkü bizim meşrebimizde sadece Allah’ın dediği olur, sadece milletin istediği olur” ifadelerini kullandı.

“Yeni bir kurtuluş savaşı veriyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin; son yıllarda içeriden ve dışarıdan maruz kaldığı saldırılarla âdeta yeni bir Kurtuluş Savaşı verdiğini ifade ederek, dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin beslenip, büyütülüp, silahlandırılıp, siyaseten desteklenip Türkiye’nin üzerine salındığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında “PKK’sından FETÖ’süne kadar hiçbir terör örgütüne meydanı bırakmadık ve hepsinin dersini verdik” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı’nın başladığı günden bu yana Afrin bölgesinde 4 bin 481, Kuzey Irak’ta 423, yurt içindeki operasyonlarda 415 PKK'linin öldürüldüğünü açıkladı.

Konuşmasında "tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" vurgusunda bulunarak, bu dört ilkeye sahip çıkıldığı sürece Türkiye’ye Allah’ın izniyle ne içeride ne dışarıda kimsenin bir zarar veremeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için bir, beraber, kardeş ve hep birlikte Türkiye olunması gerektiğini kaydetti.

“PKK’ya polis korumasında miting yaptırıyorlar”

Terör örgütlerini destekleyenlerin tüm uğraşlarına rağmen, Türkiye’yi yolundan döndüremeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim arkadaşlarımıza devlet görevleri için dahi ülkelerindeki toplantılara Almanya’da katılma izni vermiyorlar, PKK’ya veriyorlar değil mi? Bize de yalan söylüyorlar, teröristlere polis korumasında miting yaptırıyorlar. Bizim arkadaşlarımızın attıkları her adımda önlerini kesenler güya dergi kapağı denilerek tüm sokaklara asılan aleyhimizdeki afişleri polis gücüyle oralarda tutuyorlar. Tayyip Erdoğan için siz hangi afişi asarsanız asın, ne derseniz deyin, benim milletimle gönül köprüm var gönül köprüm.”

Bu çevrelerin, milletle kendisi arasındaki bağı görmeye ve engellemeye güçlerinin yetmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bağın adı imandır, sevgidir, aşktır, muhabbettir. Sanıyorlar ki kapıları kapatırsak bu sevdanın önüne geçeriz. Sanıyorlar ki teröristlerin önünü açarsak bu muhabbeti boğarız. Sanıyorlar ki yalanla, riyayla, ikiyüzlülükle, inkârla biz bu aşkı söndürürüz.” diye konuştu. (İLKHA) 





Advert

Paylaş:
Advert