Siyonistler Türkiye'ye F-35 verilmemesi için ABD'lilerle görüşüyor

İşgal altındaki topraklarda yayımlanan Haaretz gazetesi, terör çetesinin Türkiye'ye F-35 verilmemesi için ABD'lilerle görüştüğünü yazdı.

Siyonistler Türkiye'ye F-35 verilmemesi için ABD'lilerle görüşüyor

Advert

ABD'de F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatının askıya alınması gündemdeki yerini korurken işgal altındaki topraklarda yayımlanan Haaretz gazetesi, terör çetesinin Türkiye'ye F-35 verilmemesi için ABD'lilerle görüştüğünü yazdı.

ABD Temsilciler Meclisinin Türkiye'ye F-35 teslimatını askıya alan tasarıyı kabul etmesinin ardından, Washington ile Ankara arasındaki gerilime siyonistler de dahil oldu.  

Terör çetesi yetkililerinin Ortadoğu'da F-35'e ya da en azından F-35'in üstün özelliklerine sahip tek güç olarak kalmak için ABD yönetimiyle görüştüğü belirtildi.

Haaretz'e konuşan üst düzey bir siyonist, F-35'lere sahip tek güç olmayı hedeflediklerinden Türkiye'ye gönderilecek F-35'ler konusunda ABD ile yakın temas halinde olduklarını söyledi.

Yetkili F-35'e ilişkin detayların diğer ülkelere sızmasından ve ordularının bölgesel rekabetleri nedeniyle F-35'lerin kapasitesinin yükseltilmesi konusunun Türkiye ile paylaşılmasının önüne geçmek istediklerini aktardı.

Terör çetesi ilk kez geçen yıl aralık ayında 9 adet F-35 teslim almış, toplamda 50 adet F-35 sipariş etmişti.

ABD'de Türkiye'ye F-35'ler dahil olmak üzere silah satışlarına kongre onayı verilmeyeceği iddia ediliyor. Kongreye sunulan tasarıda ABD'li rahip Andrew Brunson'un Türkiye'de tutuklu bulunması ile Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alması eleştiriliyor. Ancak 116 uçak sipariş etmiş olan Türkiye, F-35 programının hem tedarikçi ortağı hem de alıcısı. Bu yüzden teslimatı defterden silmek pek mümkün gözükmüyor.

Türkiye'nin toplamda 100 adet almayı planladığı F-35'lerden 2 tanesi bu yıl teslim edilecek. (İLKHA) 




Advert

Paylaş:
Advert