BMGK'ya Filistin için acil toplanma çağrısı

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Mansur, 'siyonistlerin Gazze'deki katliamına son vermek için BM Güvenlik Konseyine acil toplanma çağrısı yaptı.

BMGK'ya Filistin için acil toplanma çağrısı

Advert

Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BM Güvenlik Konseyine (BMGK) 24 saat içinde Gazze'deki durumu görüşmek üzere acil toplantı çağrısı yaptı. Öte yandan Kuveyt de terör çetesinin Gazze sınırındaki katliamları üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BM) acil toplantı talebinde bulundu.

Riyad Mansur, siyonistlerin Filistinlilere yönelik ''korkunç saldırılarının'' ardından BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) acil toplanma çağrısında bulundu. Mansur, BM Genel Merkezinde yaptığı açıklamada, 30 Mart'tan bu yana terör çetesinin saldırılarında 100'e yakın Filistinlinin şehit olduğunu, 11 binden fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

Filistin halkı için uluslararası koruma talebinde bulunan Mansur, BMGK'ya Gazze'deki ''korkunç katliama'' dikkati çekmek için mektup gönderdiklerini ve BMGK Başkanı ile de görüşeceklerini söyledi.  Toplantıda, siyonistlerin Gazze'de katliam yaptığını belirten Mansur, barış sürecinin bitip bitmediğine ilişkin soruya, müzakere edecek bir şey olmadığını söyledi.

BMGK'nin geçici üyelerinden Kuveyt de Gazze'de 50'den fazla Filistinlinin şehit olması üzerine BM Güvenlik Konseyini yarın acil toplantıya çağırdı.

Gazze'nin işgal altındaki sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve terör çetesinin kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70'inci yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri protesto gösterileri düzenliyor.

Siyonistler, Gazze sınırında bugün düzenlenen gösterilerde şimdiye kadar 52 Filistinliyi şehit etti, 2 bin 410 Filistinliyi de yaraladı. (İLKHA) 




Advert

Paylaş:
Advert