Şeyh Ali Septi Mezarlığı Etrafındaki Çöplere Vatandaşlar Tepki Gösterdi

Palumuzun en çok ziyaret edilen mekanı Şeyh Ali Septi Hazretlerinin makberi ve çevre mezarlığını ziyaret edenler etrafa saçılı çöpleri görünce tepki gösterdiler.

Şeyh Ali Septi Mezarlığı Etrafındaki Çöplere Vatandaşlar Tepki Gösterdi

Advert

Şeyh Ali Septi Hazretlerinin torunlarından Abdulkadir Septioğlu duruma tepki göstererek şunları dile getirdi;

“Bir toplumu yükseltende alçaltanda ahlaktır. Palu`nun en güzel mekanlarından olan Dedem Şeyh Ali Septi Hazretlerinin makberinin olduğu bu mekana gelenler bir ahlak adap ve edep ile gelmelidirler. Buraya gelip mezarlıkların ortasında etli yemekler yapmak başlı başına bir sorun olarak görüyorken, bu da yetmezmiş gibi yediklerini alığ sağa sola atarak gitmek hangi adaba hangi ahlaka ve hangi edebe sığar. Bu bize yakışan bir durum değil. Kabristanlar ibret alınacak yerlerdir. Etli kebapların yenildiği ve yenilen yemeklerin çöplerinin etrafa saçıldığı yerler değildir.” dedi.

Tepki gösteren şahıslardan Murat Polat ise;

“  Bu bana sorulursa tamamiyle ahlaki çöküşün göstergesidir. Buraya geldiğimde manevi hava tenefüs etmek ve ibret almak için geliyorum. Bir yandan Kur`an okurken burnuma kebap kokuları geliyor. Hakikaten de insan şaşırıyor. Sonradan etrafa baktığımda ise yedikleri yemeklerin artıklarını çöplerini derelere attıklarını hatta bazıları yakınındaki çöpe bile bunu atmadığını gördüm. Şaşkınlığım bir kat daha artıyor. İstemeden soruyorum bu insanlar buraya neye geldi? Mezarlık ziyaretine mi, kebap yemeğe mi? Ben bir izah bulamadım. Bu da yetmezmiş gibi başı açık bir şekilde mezarlıkların içerisinde gezenleri görünce ölülere dahi saygının kalmadığı görüyor ve üzülüyorum. Acaba Şeyh Ali Hazretleri kalksa bu hali görse bize ne derdi diye düşünüyorum. Ne diyeyim Allah bizleri ıslah etsin.” Dedi.




 

Advert

Paylaş:
Advert