Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD dostlarını kaybediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'nin PKK/YPG'ye yaptığı silah yardımıyla ilgili "ABD gerçek dostlarını kaybediyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD dostlarını kaybediyor

Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'nin PKK/YPG'ye yaptığı silah yardımıyla ilgili olarak "Biz parasını verdiğimiz halde alamıyoruz. Ama bir terör örgütüne binlerce TIR silah yardımı yapılıyor. ABD gerçek dostlarını kaybediyor." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararını da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kaybeden Amerika olacaktır çünkü yaptığınız bir anlaşmaya sadık kalmıyorsunuz. Uluslararası anlaşmalar, böyle istediğiniz zaman bozun, istediğiniz zaman yapın. Böyle bir şey değildir." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin tüm dünyanın tepkisine rağmen Tel Aviv'deki büyükelçiliğini mukaddes Kudüs şehrine taşıyacak olmasına da tepki gösteren Erdoğan, "Büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararı çok ciddi bir yanlıştı. Bazı sorunları kökünden çözdüğünüzü düşünüyorsunuz ancak işler böyle yürümüyor. Burada israile olumlu bir mesaj mı göndermeye çalışıyorsunuz, israil yönetimini mi tatmin etmeye çalışıyorsunuz?" diye sordu.

CNN International'a ABD'den alınacak F-35 savaş uçakları konusunda Türkiye'ye ambargo uygulanabileceği ihtimalini de değerlendiren Erdoğan, F-35'lerin verilmemesinin müttefikliğin ruhuna uymayacağını söyledi. (İLKHA) 




Advert

Paylaş:
Advert