Palu YBO öğrencileri Türk Japon Vakfının Misafirleri Olacak

Palu Yatılı Bölge Okulu öğrencileri, Türk-Japon Vakfının düzenlediği “Afet Eğitimi” programına davet edilerek 6 günlük geziye başladılar.

Palu YBO öğrencileri Türk Japon Vakfının Misafirleri Olacak

Advert

Palu Yatılı Bölge Okulu öğrencileri, Türk-Japon Vakfının düzenlediği “Afet Eğitimi” programına davet edilerek 6 günlük geziye  başladılar.

Palu Yatılı Bölge Okulu öğrencileri Japonya`da bulunan Hyogo fonun sponsoruluğu ile Türk Japon Vakfının organize ettiği, Afet Eğitimi programına Kovancılar ilçesindeki öğrencilerle beraber 6 günlük bir gezi için bugün Ankara`ya gittiler.

Konu ile ilgili açıklama yapana Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Sedat Hekimoğlu şunları söyledi;

“27.04.2018 Cuma günü Palu YBO olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk-Japon Vakfının işbirliği  anlaşması gereğince yapılan Afet Eğitimi programına katılacağız. Elazığ ile Balıkesir`den katılan öğrenciler ve öğretmenler Afet Eğitimi alırken aynı zamanda gönül köprüsü kurulması amaçlanmaktadır. Ankara, Eskişehir, Bursa, Yalova ve İstanbul`a gidecek öğrencilerimiz Uçak, Hızlı Tren ve vapura binecek olan öğrencilerimizin çok heyecanlı olduklarını gözlemledik. Ayrıca bu şehirlerimize Elazığ ve Palumuzun selamlarını da ileteceğiz.

Bu fırsatı bize veren Türk Japon Vakfına ve Hyogo fonuna çok çok teşekkür ederiz.” dedi.

Öğrenciler Ankara`ya gitmek için öğretmenleri ile vedalaştılar.

 

Advert

Paylaş: