Seçim takvimi Resmi Gazete'de

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için belirlenen takvim, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Seçim takvimi Resmi Gazete'de

Advert

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için belirlenen takvim, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanırken YSK kararına göre, cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurular 1 Mayıs'ta başlayacak.

Seçmenler tarafından aday gösterilenler için gerekli 100 bin imzanın 4-9 Mayıs tarihlerinde ilçe seçim kurullarına teslim edilmesi gerekecek.

Siyasi partiler, cumhurbaşkanı adaylığı başvurularını 5 Mayıs saat 17.00'ye kadar yapabilecekken, ittifak protokollerinin YSK'ya teslim edilmesinin son günü 6 Mayıs olacak.

13 Mayıs'ta ise Cumhurbaşkanı kesin aday listesi Resmi Gazete'de yayımlanacak ve Cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına yapılacak başvurunun son günü de 21 Mayıs olacak.

Gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi 7 Haziran'da başlayacak. Yurt dışında oy verme işlemi 19 Haziran'da sona erecek.

24 Haziran'da oy verme işlemi yapılacak. Seçim yasakları saat 24.00'te sona erecek. Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları 23.59'a kadar ilan edilmiş olacak. (İLKHA) 


 

Advert

Paylaş:
Advert