Keban ve Karakoçan İlçelerinde Arı Kovanı Dağıtıldı

Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Keban ve Karakoçan İlçelerinde arıcılık yapan 40 üreticiye organik kovan törenle dağıtıldı.

Keban ve Karakoçan İlçelerinde Arı Kovanı Dağıtıldı

Advert

Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Keban ve Karakoçan İlçelerinde arıcılık yapan 40 üreticiye organik kovan törenle dağıtıldı.

    Törene İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa ASLAN, Kurum ve Şube Müdürleri, Ziraat Odası Başkanı İbrahim HACIOĞULLARI, Arıcılar Birliği Başkanı Fırat CANBAY ve üreticiler katıldı.

    İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN konuşmasında; " Türkiye arıcılıkta dünyada ikinci sırada. İlimiz coğrafi koşulları, iklimi ve bitki florası zenginliği ile arıcılık için oldukça elverişli. Bu özellikleri dikkate alındığında arıcılarımızın klasik arıcılıktan katma değeri yüksek organik arıcılığa yönelmesi gerekir. İl Müdürlüğü olarak, Elazığ il ve ilçelerine bağlı köylerde organik tarımın geliştirilmesine yönelik " Organik Bal Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" ile organik bal üretiminin geliştirilmesini sağlamak ve bu amaçla hem yöre çiftçisine, hem de ülkemize gelir getirecek faaliyetler ile tarımsal kalkınmayı sağlayarak istihdam yaratmayı amaçlıyoruz.

Bugüne kadar arıcılarımıza 1480 adet organik kovan dağıttık.

    Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında 2018 yılında Bakanlığımıza sunduğumuz ve kabul gören üç yıl sürecek projede 20 üretici Karakoçan ilçesinden, 20 üretici de  Keban ilçesinden olmak üzere toplamda  40 kişi belirlenmiştir. Arıcılarımızın her birine yılda 10 kovan, toplamda yıllık 400 adet organik kovan dağıtımı yapılacaktır. Üç yıl sonunda da 1200 adet organik kovan dağıtımı yapılmış olacaktır. Ayrıca her arıcıya arıcılıkta kullanılmak üzere maske, eldiven, körük ve el demiri dağıtımı yapılacaktır.

   İlimizde bu güne kadar 1480 adet organik kovan dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 2019 ve 2020 yıllarında vereceğimiz 400'er kovanla bu sayıyı 2280 organik kovana çıkarmış olacağız"dedi

    Arıcılar Birliği Başkanı Fırat CANBAY ise uygulanan projenin arıcılarımız için önemli olduğunu belirterek, "Organik Bal Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" ile organik bal üretiminde artış olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

   Konuşmaların ardından 40 çiftçiye 400 adet organik kovan dağıtıldı.

Advert

Paylaş:
Advert