Yayla muzu (Işkın) fiyatıyla cep yakıyor

Baharın ilk meyvesi olarak bilinen ve dağlar ile yüksek yaylalarda yetişen uçkun (Yayla muzu) fiyatıyla cep yakıyor.

Yayla muzu (Işkın) fiyatıyla cep yakıyor

Advert

Bitlis’te kışın ardında yaşanan bahar mevsiminin ilk meyvesi olarak bilinen ve genellikle dağların ve yaylaların yüksek kesimlerinde yetişen uçkun (Yayla muzu) fiyatı cep yakıyor.

Vatandaşlar tarafından, bahar ayında dağlardan ve yüksek yaylalardan toplanan uçkun, ilk çıkan meyve olması nedeniyle fiyatıyla ithal muzu ikiye katladı.

Özellikle bölge insanları, sarılık, şeker, tansiyon, mide rahatsızlıkları ve diyabet hastalıklarına iyi geldiği gerekçesiyle tercih ettikleri yayla muzunu, yüksek fiyatı nedeniyle tüketemediklerini söylüyorlar.

Bu kış kar yağışının az olması nedeniyle de az yetişen ve kısa bir zaman aralığında tükenmesi beklenen uçkun tezgâha 15 TL’den çıktı.

Uçkun fiyatının henüz çok yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, ürünün tezgâhlarda daha da artması sonrası fiyatın düşeceğini belirtiyorlar.

Bu yıl kar ve yağmurun az olması nedeniyle kısa bir sürede tükeneceğini belirten uçkun satıcısı Tahsin Baştuhan ise ilk çıkışı nedeniyle fiyatının yüksek olduğunu, ancak tezgâha getirilen ürünün artmasıyla fiyatın zamanla normale döneceğini söyledi. (Şükrü Tonta-İLKHA)

 




 

Advert

Paylaş:
Advert